Sant Jordi sota control

0
813

Després d’un any en blanc, Figueres celebra amb èxit la diada del llibre i la rosa a la Rambla i a la Plaça Catalunya


Hi havia moltes ganes de Sant Jordi, i no només per part de llibreters i floristes (que també), sinó per tota la població en general. Fins i tot el temps s’hi va posar de cara regalant-nos un sol esplèndid des de primera hora. I així, com qui no vol la cosa, el divendres la diada del llibre i la rosa va tornar a la Rambla de Figueres.

La il·lusió de la gent es flairava pels carrers. Semblava que la mascareta molestava menys, i que fins i tot mantenint les distàncies creixia una sensació global d’unió. El Sant Jordi que la pandèmia havia segrestat el 2020, tornava. Amb mascareta, distàncies i gel hidroalcohòlic, però tornava.

SEGURETAT. A diferència de l’any anterior, les institucions coneixien amb antelació quines directrius calia prendre per garantir una diada segura. Així doncs, es va preparar una celebració separada en dos gran espais. Un d’ells amb capacitat per a 325 persones, situat a la Rambla, amb vint parades per a llibreries, editorials i floristes. Uns estands que varen poder oferir als visitants les signatures de diversos escriptors. Entre ells el debutant Joan Carles Subirats, autor del llibre A dos pams del cel, editat per Brau Edicions, que definia l’experiència com «fantàstica, ha anat molt bé. Un èxit total. La veritat es que m’ho he passat pipa».

PLAÇA CATALUNYA. L’altre zona habilitada, amb una capacitat d’aforament màxim per a 174 persones, es va situar a la Plaça Catalunya, amb la participació de quaranta-sis estands d’entitats.

Una d’elles va ser la parada de la Penya Blaugrana Almogàvers Empordà. El seu president, Marc Sàez, valora molt positivament «la organització impecable per part de la gent de mercats. Tot el muntatge va ser perfecte, no es van produir acumulacions». Tant l’espai de la Plaça Catalunya com el de La Rambla estaven custodiats per vigilants de seguretat i per punts de subministrament de gel hidroalcohòlic.

La Penya Almogàvers Empordà, amb el vicepresident de l’Àrea Social del FC Barcelona, Antoni Escudero

Des de primera hora del matí, ambdós espais ja van començar a rebre una gran afluència de visitants, i amb ells les primeres cues. Unes fileres que es van intensificar a mitja tarda. Com si es tractés d’una atracció de Port Aventura, els visitants s’anaven acumulant i esperaven amb relativa resignació el moment per entrar dins dels espais habilitats. Tot i aquestes llargues cues, a dins «no es van produir acumulacions» explica Sàez, un fet que els va permetre treballar «molt més tranquils, però va fer que no ens anés tant bé com un Sant Jordi normal. Però estem molt contents d’haver pogut participar-hi, que l’ajuntament pensés en les entitats, no com altres llocs, on no van buscar una alternativa pels que no fossin floristes o entitats». Això sí, igual que la majoria de parades i d’establiments de la ciutat, van fer curt de roses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li