Sant Jordi al cent per cent

0
805

Ni la irrupciĂł de la pluja va frenar una diada que recorda per ambient i vendes a la del 2019


Si una cosa ha quedat clara aquest cap de setmana és que hi havia moltes ganes de celebrar Sant Jordi. Tot i la incertesa meteorològica, arreu de la comarca es va viure una jornada festiva amb parades plenes de gom a gom. La gent va tornar a fer seus els carrers tot cercant el millor llibre, i la rosa més vermella. I ho va poder fer per primera vegada en dos anys, sense mascareta ni limitacions.

A Figueres gairebĂ© un centenar de parades van omplir tota la Rambla. Un espai que tornava a ser l’eix protagonista de la celebraciĂł, amb prop de vuitanta parades encapçalades per la dels autors locals, situada a la part alta. Uns autors i autores que es varen reunir el dia anterior al Teatre JardĂ­ en la desena ediciĂł de la Revetlla de Sant Jordi, organitzada per la Biblioteca Fages de Climent, un acte on es van poder retratar tots junts. La festa del llibre i la rosa no es va limitar nomĂ©s a la capital alt-empordanesa. Roses, l’Escala, CastellĂł d’EmpĂşries… gairebĂ© tots els municipis de la comarca van oferir flors i literatura al llarg de tot el dia.

LES VALORACIONS. Mercè Cuartiella, de Brau Edicions, considera que aquest Sant Jordi ha estat «com abans de la pandèmia. Es notaven moltes ganes en el públic de sortir i gaudir del dia. Afortunadament, la meteorologia ens va respectar i vam poder gaudir de la diada. A la nostre parada els llibres més venuts han estat: La Modesta, de Rosa M. Moret, Em mates, de David Arias, i Els gegants del Mesozoic, de M. Mercè Cuartiella (text) i Carles Arbat (il·lustració)». Una opinió que també comparteix Laia Fernando, cap de botiga Abacus Figueres. «L’afluència de gent aquest any ha estat espectacular, superior a l’any passat. I malgrat que a la tarda va caure un fort ruixat, va durar poc i de seguida es va tornar a reprendre l’activitat. Molts clients ens van comentar que enguany han preferit viure el Sant Jordi a Figueres, en comptes de baixar a Girona, i això s’ha notat. En definitiva, una diada molt positiva, estem molt satisfets».

Aquesta visió positiva de la diada és similar a la d’Anna Hurtos, de la floristeria Bahí de Figueres: «Sant Jordi és un dia de molt moviment, però aquest any també ho va ser divendres. Molta gent es va avançar, potser perquè aquest any va caure en dissabte, o perquè l’any passat es van quedar sense. La sensació és que ha anat molt bé».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li