Sant Jordi 2021

0
1407

Divendres és Sant Jordi, una diada molt especial per a totes i tots. Una diada que amb els anys ha adquirit un to reivindicatiu de la cultura catalana. És evident que enguany ens ve marcada per la crisi sanitària de la covid-19. Estem acostumats a què Sant Jordi és d’aquelles dates assenyalades al calendari dels catalans i les catalanes. Ens hem acostumat a gaudir d’una jornada en què la ciutadania surt de casa i inunda les places, els carrers i tots els racons i on fa seves les olors de les roses i les pàgines dels llibres. La celebració no pot ser més senzilla: el ritual consisteix a, tot passejant, comprar una rosa, un llibre, o ambdues coses, per regalar a persones estimades, familiars i amics. I és que les coses senzilles són en realitat les més valorades i més importants.

A Figueres la Rambla s’omple cada Sant Jordi de parades, de gent, de roses i llibres i de cultura catalana, així com d’activitats relacionades amb aquesta celebració. L’any passat, a causa de la pandèmia, no vam poder-ho celebrar. Aquest any serà diferent, però tot i així, hem fet tots els esforços necessaris per tirar endavant el Sant Jordi i fer-lo ben especial, seguint totes les mesures sanitàries fixades pel PROCICAT. Ens ho mereixem. Necessitem recuperar aquestes petites coses com la diada de Sant Jordi i, amb tota la prudència i responsabilitat, somriure, respirar aire pur i oblidar-nos ni que sigui per una estona d’aquest any que ens ha capgirat la vida a tots.

Si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta pandèmia és a reinventar-nos, i així ho hem fet, des de l’inici, per tirar endavant, seguint totes les indicacions i amb tota la prudència, totes les activitats que hem pogut.

Per això, el Sant Jordi aquest any a la ciutat de Figueres estarà dividit en dos espais. Un espai per a professionals, és a dir, per a llibreters, editors i floristes, a la Rambla; i a Plaça Catalunya, per a les entitats. Doncs la nostra ciutat és de les poques de les comarques gironines que ha apostat perquè les entitats i les associacions de Figueres fossin presents en aquest Sant Jordi. Creiem que és imprescindible la seva presència, ja que són l’ànima de la vida a la nostra ciutat. Els dos espais estaran perimetrats, amb control d’aforament i complint les distàncies de seguretat. Des d’aquí vull agrair l’esforç ingent que ha fet la regidora de Fires i Festes, Ester Marcos, i tota l’àrea per fer-ho possible.

Us desitjo a totes i a tots una molt bona diada de Sant Jordi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li