Sant Climent s’afegeix a la llista i ja són 21 els ajuntaments denunciats per l’Estat

0
1530

El tribunal contenciĂłs administratiu ja ha desestimat bona part de les causes


L’Ajuntament de Sant Climent Sescebes es va afegir la setmana passada a la que ja és una llarga llista de municipis altempordanesos denunciats pel Govern espanyol per alguna qüestió relacionada amb el procés sobiranista. En total, ja són 21 els consistoris de la comarca els quals l’Estat ha denunciat per pagar la quota a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), per impulsar la sobirania fiscal, per declarar-se “territori català lliure i sobirà” o per no tenir la bandera espanyola penjada al balcó. I alguns, com l’Armentera o Llançà, acumulen més d’una demanda.

El Tribunal Contenciós Administratiu de Girona ha desestimat bona part de les causes, i fins i tot el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja ha ratificat algunes de les sentències favorables als ajuntaments. Però el mateix Contenciós també ha estimat algunes altres demandes, com per exemple les de Cistella o Garriguella.

En el cas concret de Sant Climent Sescebes, la demanda és per pagar la quota anual de 75 euros com a soci de l’AMI. Però l’alcaldessa, Olga Carbonell, assegura que està molt tranquil·la, que té el cas en mans d’un advocat i que el 18 de juliol aniran a judici per defensar la seva posició. “No som el primer Ajuntament afectat per aquesta manca de llibertat i de retallar qualsevol tipus d’acció que pugui semblar contrària a unes idees”, lamenta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li