Sant Cebrià en fa 900

0
931

L’església de Vilafant està d’aniversari i, durant l’acte de celebració, es va comptar amb la participació de l’historiador Antoni Egea i les arqueòlogues Anna Augé i Anna Maria Puig


 

Dijous passat a la sala de plens del Ajuntament de Vilafant es va dur a terme una taula rodona històrica, on es van comentar les fonts documents i jaciments arqueològics de Vilafant des de l’Edat Mitjana fins els nostres dies. Aquest acte, englobat en la celebració dels 900 anys d’història de l’Església de Sant Cebrià, va comptar amb les presentacions de l’historiador Antoni Egea i les arqueòlogues Anna Augé i Anna Maria Puig, moderats per el tècnic municipal del arxiu i de cultura Eric Ferrer.

Antoni Egea va explicar l’evolució de l’església i l’espai administratiu i físic de Vilafant a través de les fons documentals que s’han conservat, i Anna Maria i Anna Augé ens van explicar les noves excavacions de Palol Sabaldoria, i el paper arqueològic i patrimonial tant de Palol com de Vilafant. El públic assistent va poder aprendre com ha crescut Vilafant, les diferencies entre els nuclis de Palol amb les del poble, com s’administraven els veïns i com es cobraven impostos a la edat moderna, quin paper arqueològic té Vilafant dins de l’Alt Empordà… i al acabar es va obrir ronda de preguntes i de debat, on els veïns van comentar i explicar com ells han vist canviar el poble des de mitjans del s.XX. Quan va finalitzar l’actes va procedir a l’entrega d’una reproducció de l’estella neolítica trobada a Vilafant fa 10 anys als ponents.

Al dia següent, divendres 25, el mossèn de Figueres Miquel-Àngel Ferrés va tancar les jornades culturals dels 900 anys de l’Església amb una ponència sobre les diferencies entre els cristians de avui en dia amb els del S.XII, i com ha canviat el paper institucional de l’església en aquest mil·lenni. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li