Sandra Duran: ‘Ens estem organitzant, per si arriba el moment, poder estar al 200 per cent’

0
4052

Entrevistem la cap d’Infermeria del Servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres 


Com a cap d’infermeria d’Urgències, com viu la feina aquests dies de pandèmia?
Són dies molt intensos. Amb moltes reunions i decisions a prendre, i tot dins d’un context de tensió. Dediquem molta estona a preparar i preveure tot el que ens podem arribar a trobar. També treballem contínuament en la creació de diferents circuits i protocols que recullen tots els escenaris possibles. A més de tot això, no oblidem tota la feina del dia a dia que tenim en el nostre servei.

L’hospital de Figueres, per ara, no està una situació de col·lapse, però en pics de feina com resolen els casos més urgents?
Actualment hem sectoritzat i hem fet reorganitzacions pel que fa a espais, torns i dotació de personal. Així que estem preparats constantment per atendre qualsevol urgència amb la màxima implicació i professionalitat possible.

Quins mecanismes tenen per reduir l’estrès o l’angoixa?
Intentem preservar-nos al màxim tant a escala emocional com física. Hem organitzat tres torns de treball, amb equips diferenciats, i dos horaris (diürn i nocturn). Així evitem el contacte entre els diferents grups, i procurem que, si arriba el moment, puguem estar al 200% i poder donar el màxim de nosaltres mateixos. De fet, tal com ja ho estan fent els professionals sanitaris a tots els centres hospitalaris de Catalunya i l’Estat.

La poblaciĂł que atenen com estĂ  reaccionant?
Molt conscienciada! Estem realment agraïts a la nostra població. Està molt mentalitzada i només ve quan és necessari. Això ha fet que el volum d’entrada hagi baixat notòriament. A banda, vull destacar que les mostres contínues d’agraïment, suport i solidaritat que ens fan arribar ens reconforten i ens animen a seguir endavant amb aquesta lluita.

Alguna anècdota?
Com a anècdota, nosaltres mateixos. Destaco l’impacte que provoquem en els pacients quan ens veuen amb tot l’equip de protecció individual.

De la grip estacional què ens en poden dir? Ningú se’n recorda?
És veritat, però per sort aquest any, de moment, l’afectació està sent molt baixa i cal recordar la importància que té la vacunació preventiva.

Quan acaben el torn què els passa pel cap? Què fan en arribar a casa?
Pensem que estem fent molta i molt bona feina i creiem que l’esforç serà útil en cas necessari. En qüestió d’hàbits, abans de marxar cap a casa fem higiene de mans i dutxa. Quan ja arribem a casa, salutació de lluny a la família i altre cop higiene de mans, canvi de roba i de nou higiene de mans. Després ja intentem fer vida familiar amb normalitat, malgrat que desconnectar ens és complicat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li