Sancions per l’ús incívic dels contenidors d’escombraries

0
1459

La Guàrdia Urbana registra 17 actes relacionades amb el dipòsit de residus i deixalles a la via pública


Figueres ha iniciat una campanya d’inspecció i control dels punts de recollida d’escombraries a la ciutat i ja hi ha un primer balanç. Durant la primera intervenció -la nit de divendres a dissabte- es van estendre 17 actes policials per incompliment de l’ordenança de civisme i convivència pel que fa a escombraries. També es va denunciar una persona per orinar a la via pública i a una altra per consumir substàncies estupefaents.

Pel que fa a les actes sobre els residus que incompleixen les ordenances, algunes estaven relacionades amb abocaments de mobles i trastos vells, altres eren per no dipositar els residus al contenidor adequat i altres per abandonar residus comercials a la via pública.

En les darreres setmanes, l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana han dut a terme controls previs per identificar els punts de major acumulació i abocament de residus voluminosos, com ara mobles i electrodomèstics. L’objectiu és evitar molèsties als vianants i una degradació de la imatge de la ciutat. La Guàrdia Urbana farà inspeccions periòdiques per l’ús adequat dels contenidors. El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, declara que «s’ha reforçat el servei de recollida d’escombraries i s’imposaran sancions als qui embruten la ciutat». L’Ajuntament recorda que hi ha un servei gratuït de recollida de trastos vells i es fa una crida per fer ús de la deixalleria.

PLA DE XOC. El reforç en la recollida de les escombraries forma part del pla de xoc que s’ha posat en marxa a Figueres per la prorrogació del servei. I és que la nova concessió està pendent del Tribunal de Contractes de Catalunya, que ha de resoldre si el concurs continua endavant o es torna a convocar. Mentrestant hi ha previst destinar 200.000 euros per donar suport al servei referent a recursos humans i maquinària. Pel que fa a l’enllumenat, s’estudia la municipalització i una partida de 500.000 euros en el pressupost.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li