S’amplien els jardins Puig Pujades i un particular en pagarà la urbanització

0
1042

L’Ajuntament de Figueres ha arribat a un acord amb el propietari i el llogater d’una finca del carrer Nou, situada a l’alçada del carrer Castelló, que permetrà l’ampliació dels jardins Puig Pujades -a tocar del Teatre Municipal El Jardí- en uns 1.300 metres quadrats.
Per fer possible aquesta ampliació, l’Ajuntament adquirirà el jardí interior de l’esmentada finca aprofitant que s’hi obrirà un local de restauració, en concret de la cadena König. Un negoci que tindrà accés des del carrer Nou i des dels jardins a través d’una terrassa amb taules i cadires.
L’Ajuntament comprarà una porció de 311,46 metres quadrats, per valor de 43.423, 86 euros, als propietaris de la finca, la família Llistosesa. Per la seva banda, el llogater -a canvi de l’ocupació de via pública durant 15 anys per a la terrassa amb les taules i cadires- pagarà les obres d’urbanització d’aquest espai i de l’accés a una finca municipal de 1.050 metres quadrats situada darrere del Jardí. Una obra que té un pressupost inicial de 150.000 euros, segons els primers càlculs realitzats pels tècnics.
L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha explicat que “la compra de la finca permetrà obrir a la ciutat un solar municipal de més de 1.000 metres, una operació que fins ara no havia estat possible perquè el seu accés era massa reduït i no permetia construir-hi escales i rampes per garantir-ne la seva accessibilitat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li