Salvi Güell: “Ens donem aquesta setmana de temps, i després mirarem què fem”

0
810

Després de la crisi que va esclatar la setmana passada, quan els dos regidors del PP van sortir de l’equip de govern, els diversos grups polítics de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries volen que la nova situació del consistori es defineixi aquesta setmana. Els governants actuals, que s’han quedat en minoria, volen continuar al capdavant de l’Administració i ja treballen per redistribuir les atribucions dels edils sortints. Però ERC, que tot i haver guanyat les eleccions es va quedar a l’oposició, se sent més legitimada que mai per liderar un govern alternatiu que garanteixi el “ple funcionament” del municipi.
La crisi es va desencadenar dimarts passat, quan l’alcaldessa, Assumpció Brossa (CiU), va signar un decret per fer cessar de totes les reponsabilitats del govern els dos regidors del PP: Julià Genovès, que era tinent d’alcalde i portava Governació i Seguretat Ciutadana, i Nicola Bruzzese, que portava Turisme i Promoció Econòmica. Tant l’actual govern com els representants del PP coincideixen en el fet que les desavinences venien de lluny, però que el detonant de la crisi ha sigut la retirada d’un complement salarial de 450 euros a la tècnica que gestionava l’ens municipal de turisme (una proposta electoral del PP per impulsar Empuriabrava). L’alcaldessa, Assumpció Brossa, al·lega “falta de confiança”. I el portaveu del PP, Julià Genovès, els acusa de no saber treballar en equip i de no tenir la voluntat real de millorar Empuriabrava, entre d’altres.
En qualsevol cas, ara el govern ha quedat amb set regidors (quatre de CiU, dos de Plataforma Cívica i un d’UDEM), davant dels deu de l’oposició (sis d’ERC, dos del PP, un del PSC i un d’Entesa). I ERC considera que aquesta situació no es pot mantenir. “Creiem que hi ha d’haver un revulsiu, i que l’hem d’encapçalar nosaltres”, diu el seu portaveu, Salvi Güell, que afegeix: “No s’ha de fer d’un dia per l’altre, però no es pot eternitzar perquè Castelló no s’ho pot permetre.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li