Salvador Manera, del Port de la Selva, rep la Medalla de la Pesca catalana

0
1414

El consell executiu valora la seva «lluita diària per la recuperació d’arts de pesca»


 

El Consell Executiu va aprovar la setmana passada el decret de concessió de guardons per a les actuacions a favor del sector pesquer català per a l’any 2018. Són unes distincions que s’atorguen des del 1985 «per recompensar els esforços d’aquelles persones o institucions que hagin destacat en el sector pesquer».

PESCADOR EMPORDANÈS. Una de les tres medalles de la Pesca catalana s’ha atorgat a un alt-empordanès: Salvador Manera, del Port de la Selva. Des del Govern de la Generalitat, es valora del pescador la seva «lluita diària per la recuperació d’arts de pesca perduts per evitar la pesca fantasma i també la diversificació de la seva activitat laboral cap a la divulgació i sensibilització de la ciutadania en relació amb l’afectació dels plàstics al medi ambient, i la seva col·laboració des de fa anys en la recerca amb organismes de reconegut prestigi com l’Institut de Ciències del Mar en la lluita per la conservació de l’entorn marí».

ALTRES PREMIATS. El xef Rafa Zafra també ha rebut aquesta distinció per «la seva implicació en la pesca catalana, potenciant el producte fresc i les espècies de peix de poc valor comercial», així com a Josep Ramon Castells «per la seva destacada trajectòria com a aqüicultor del musclo i l’ostra rissada en la badia del Fanga del Delta de l’Ebre». En aquest darrer cas, ha estat a títol pòstum.

LA PLACA DE PESCA. Per altra banda, la Placa de la Pesca s’ha lliurat al col·lectiu de dones titulars de les secretaries de les confraries de pescadors per posar en relleu la seva tasca: «A les secretaries de les confraries de pescadors els correspon la direcció i la coordinació general tècnica i administrativa dels òrgans, els serveis i les dependències de la confraria. En un món molt masculinitzat com és el de la pesca professional la presència de dones en les secretaries de les confraries s’ha incrementat en els darrers temps. De les 36 confraries i federacions de pescadors actualment les dones ocupen el 33% dels càrrecs».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li