Salut ha posat 1.919 vacunes a l’Alt Empordà i avui es comença a punxar la segona dosi

0
1052

Quan s’acabin de fer els cribratges als docents se’n començaran a fer a la població general a través de les farmàcies


 

El Departament de Salut ha administrat en els últims 20 dies un total de 1.919 vacunes contra la covid-19 a les residències i professionals sanitaris de l’Alt Empordà, i avui mateix començarà a impartir la segona dosi. Els primers en rebre-la seran els usuaris de la residència Catalunya de Figueres, que de moment es manté amb zero casos. I al llarg dels propers dies els gairebé 2.000 vacunats també aniran rebent la segona injecció de l’antídot de Pfizer-BioNTech. Recordem que, segons fonts del Departament de Salut, «el grau màxim d’immunitat s’aconsegueix set dies després de la segona dosi».

Paral·lelament, aquesta setmana està previst acabar de vacunar totes les residències de l’Alt Empordà, tant de gent gran com de discapacitats. Aquí s’hi inclouen també les que estan «en vermell»; és a dir, aquelles que han registrat algun positiu de coronavirus. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va remarcar la setmana passada que «es vacunaran els contactes estrets, però no les persones que estiguin amb la infecció activa, perquè no és recomanable».

Una d’aquestes residències és Les Forques de Vilafant, afectada per un brot que ha contagiat 85 persones (61 dels 67 residents i 24 professionals) i ha deixat 12 morts. Un brot similar al que ha patit la Bona Vista de Lladó, on s’han contagiat 45 persones i ha mort un usuari. Aquesta setmana està previst que es facin testos ELISA als residents per determinar el seu estat immunològic i comprovar si se’ls pot administrar la vacuna (que en el cas de Lladó ja serà la segona dosi).

BERNAT JAUME. Mentrestant, el Centre Sociosanitari Bernat Jaume ja ha administrat la primera dosi a tots els pacients ingressats que la podien rebre. Són un total de 70 persones que complien els criteris establerts per Salut i per la direcció del centre (que l’estat de salut del pacient no ho contraindiqui, disposar del seu consentiment o el de la família, i que la previsió d’estada superi els 21 dies per garantir la segona dosi).Pel que fa als nous ingressos, s’estudiarà cada cas concret per valorar si cal posar la vacuna al mateix centre o no, en funció del temps d’estada previst.

CRIBRATGE A LES FARMÀCIES. D’altra banda, quan s’acabin els cribratges del personal escolar, se’n començaran a fer a la població general a través de les oficines de farmàcia. Els usuaris recolliran un kit d’automostra (amb un tub i un escovilló, i etiquetes identificatives), es faran la prova a casa i retornaran el kit a la farmàcia. Després es podran consultar els resultats a La Meva Salut. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li