Salut anuncia obres de millora al CAP Ernest Lluch aquesta setmana

0
952

La pandèmia ha agreujat la manca d’espai i Salut ha hagut d’aclarir la polèmica instal·lació d’un mòdul, ja retirat


Aquest dimecres començaran unes obres al CAP Ernest Lluch de Figueres, que comporten una inversió de gairebé mig milió d’euros. Es tracta de millorar la funcionalitat de la planta baixa, segons informa el Departament de Salut a Girona. L’anunci arriba després de la denúncia del regidor de Junts per Figueres, Carles Arbolí, unes queixes amb molt de ressò a les xarxes socials. Junts alertava de les males condicions d’un mòdul-contenidor instal·lat a l’exterior de l’ambulatori.

ACLARIMENT DE SALUT. En un comunicat emès aquest dissabte, els Serveis Territorials de Salut aclarien que l’estructura polèmica s’havia retirat i que havia servit per fer PCR a contactes estrets d’assimptomàtics de Covid-19. També especificaven que l’habitacle s’havia usat durant 10 dies i només una hora al dia (de 8 a 9 h) «per mantenir circuits diferenciats amb la resta d’usuaris del centre». S’afegeix a la nota que «des del primer moment es va contemplar com una solució provisional a un pic d’activitat que necessitava resposta immediata […]. En un primer moment es va instal·lar una carpa, però a causa del fort vent, es va haver d’enretirar».

EL MÒDUL EN ÚS. Aquest dissabte es retirava el mòdul polèmic del qual en van circular imatges, que deixaven entreveure, «deixadesa», segons denunciava el regidor Carles Arbolí. Al mateix temps, Salut confirmava que l’altre mòdul extern es mantenia per a la campanya de vacunació antigripal. Aquest està instal·lat des del dia 13, ja que el passat 15 d’octubre es va iniciar la campanya.

INSTAL·LACIONS OBSOLETES. El departament justifica les mesures preses considerant que «el CAP Ernest Lluch ha quedat obsolet i poc funcional amb el pas del temps, i que l’actual pandèmia de la Covid-19 encara ha acusat més la situació». La mala distribució és una dificultat més a l’hora d’atendre pacients de diferents circuits: patologies respiratòries, adults i infants; i pacients que s’han de fer PCR.

Les obres que s’inicien aquesta setmana han de servir per millorar la distribució dels circuits a la planta baixa de l’ambulatori figuerenc. Les actuacions es faran a la zona d’atenció a la ciutadania; a la sala d’espera dels pacients; als boxs d’urgències, que augmentaran, i als despatxos dels professionals. Les obres es faran en dues fases: la primera es preveu que duri uns dos mesos i la segona, tres mesos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li