Sabies que…

0
646

…els sistemes dunars estan protegits a tot Catalunya?


De fet, la Llei de Costes 22/1988, de 28 de juliol de 1988, té la funció de determinar, protegir, utilitzar i vigilar el domini públic maritimoterrestre i especialment la riba de la mar. Una de les característiques de la zona litoral de Sant Pere Pescador són les seves dunes. Un sistema dunar és una acumulació de sorra que queda fixada per la vegetació que hi ha a la platja. Són molt fràgils i sensibles i des de totes les administracions públiques es fan campanyes per sensibilitzar i divulgar la importància d’aquestes construccions naturals. Sovint, per desconeixement de la importància que tenen les dunes, aquestes acaben trepitjades o malmeses per l’acció humana. Doncs bé, a Sant Pere Pescador, com que totes les seves platges tenen dunes i formen part del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà, estan protegides i es fan treballs per mantenir-les. Tal com destaquen des de l’Ajuntament de Sant Pere, la platja queda dividida en diferents zones i els noms de les platges són els següents: platja del Riuet, platja Cortal de la Devesa, platja Cortal de la Vila, platja Cal Cristià, platja Can Sopa, platja Can Nera, platja Can Martinet i platja La Gola. Afegeixen que a la part més a l’est de la platja hi ha la Zona d’Especial Valor Natural i Paisatgístic que forma part del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà amb l’accés rodat restringit. Aquesta àrea engloba els termes de les platges de Can Martinet i la Gola.

ELS ESPAIS DE LA PLATJA. Com hem dit anteriorment, hi ha platges que tenen tres zones habilitades per a la pràctica del kitesurf. Una és la de la platja Cortal de la Devesa, que és una zona gestionada pel Càmping La Ballena Alegre 2, 200 metres de zona habilitada per a la pràctica del kitesurf, zona de serveis. L’altra és la platja Cortal de la Vila que està situada a la zona d’escoles, a 100 metres de zona habilitada per a la pràctica del kitesurf. I finalment la platja de Can Martinet, que compta amb cent metres per a la pràctica del kitesurf i hi ha una zona de serveis, sanitaris i bar.

LA RUTA LITERĂ€RIA. Com hem dit, un dels interessos locals de Sant Pere Pescador Ă©s el seu ric patrimoni en literatura. I una de les curiositats Ă©s que molt d’aquest patrimoni estĂ  escrit per dones com ara Maria Ă€ngels Anglada o Maria Rosa Font Massot, qui va cedir el poema que il·lustra aquesta pĂ gina a l’Ajuntament de Sant Pere Pescador i aquest va col·locar-lo a l’entrada del cementiri municipal. Arran d’aquest gran llegat literari, el poble i la CĂ tedra de Patrimoni literari Maria Ă€ngels Anglada – Carles Fages de Climent s’ha editat un llibre amb totes les referències literĂ ries relacionades amb el poble. Amb l’objectiu d’impulsar aquesta proposta, el consistori santperenc col·locarĂ  diferents plafons informatius a una vintena de punts del municipi per tal que aquesta ruta quedi permanentment al poble de Sant Pere i lligui tota la seva part literĂ ria.


  • Consulta l’Hora del Poble de Sant Pere Pescador, aquĂ­. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li