Roses també estudia habilitar busos per anar al cap de Creus

0
978

Asseguren que, a part d’evitar col·lapses, ha permès millorar l’experiència dels visitants


La regulació de l’accés motoritzat que s’ha aplicat aquest estiu al cap de Creus ha reduït en un 65% el nombre de vehicles a la zona de la punta, a Cadaqués. S’ha passat dels 55.913 del 2020 als 20.250 d’aquest 2021. I unes 30.000 persones han utilitzat el bus llançadora que es va implantar des de l’aparcament del Corral d’en Morell. Pel que fa a Roses, la mesura ha evitat l’entrada d’uns 12.000 vehicles més i ha impedit que s’hi generessin situacions de col·lapse com les que s’havien viscut l’estiu anterior.

Tant el Departament d’Acció Climàtica com els dos ajuntaments fan una valoració molt positiva de la mesura. Asseguren que, a part d’evitar col·lapses, ha permès millorar l’experiència dels visitants. Per això la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, ja ha avançat que, tot i que s’hi hauran de fer algunes millores, la intenció és ampliar-la. En aquest sentit, ha explicat que a partir del gener començaran a treballar en la temporada vinent.

A Roses, per exemple, l’alcalde, Joan Plana, explica que el pla preveu diverses fases, però evita posar-hi terminis. Això no obstant, el mateix alcalde admet que estudiaran si cal un sistema similar al de Cadaqués (amb busos llançadora), i si seran a temps d’habilitar aparcaments per a les diferents cales.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li