Roses restaurarà una part de la Ciutadella

0
1352

El ple aprova les actuacions de millora als barris romà i hel·lenístic


 

L’Ajuntament de Roses va aprovar la setmana passada el projecte de restauració i conservació dels barris romà i hel·lenístic de la Ciutadella, així com una prova pilot de museïtzació d’una casa i part d’un carrer de la vila medieval. L’actuació, que comptarà amb un pressupost de prop de 50.000 euros, té com a objectiu evitar la degradació del complex arqueològic i promoure la seva difusió.

El regidor d’Urbanisme, Carles Pàramo, ha destacat la importància d’aquests espais, que es van excavar fa temps i que tenen “un gran valor cultural”. En aquest sentit, assegura que al jaciment hel·lenístic s’hi van trobar evidències d’un forn on es feien peces de ceràmica que més tard es van localitzat en embarcacions enfonsades a l’entorn del cap de Creus. També ha remarcat la transcendència de la vila romana, on hi havia salaons de peix. Pàramo ha insistit que en aquests dos punts s’hi han fet millores, però les inclemències del temps les ha tornat a deteriorar.

Per una altra banda, el ple també ha debatut sobre un conveni de col·laboració amb la Universitat de Girona per crear una càtedra sobre arqueologia i patrimoni arqueològic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li