Roses obre el procés dels pressupostos participatius amb una inversió de 300.000 €

0
1263

Els ciutadans poden enviar les propostes fins al 30 de setembre per internet o a les urnes habilitades


 

S’engega la tercera edició dels pressupostos participatius a Roses. El regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, i l’alcaldessa, Montse Mindan, van presentar divendres passat els comptes amb participació de la ciutadania. Es tracta d’una partida de 300.000 euros del pressupost del 2020. En aquest sentit, l’equip de govern es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per empadronats majors de 16 anys.

Els veïns i les veïnes interessats a presentar propostes d’inversió al municipi podran fer-ho a través del web tudecideixesroses.cat o dipositant una butlleta a les urnes que trobaran al Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, a la biblioteca de Roses o a l’Oficina de Turisme. Hi ha de temps fins al 30 de setembre per enviar les propostes. Els serveis tècnics municipals valoraran i quantificaran totes les propostes recollides. Així, totes les que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la fase següent. I posteriorment, el 23 d’octubre, els ciutadans i les ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, on se seleccionaran els projectes que se sotmetran a votació ciutadana (entre el 3 i el 18 de desembre).

L’alcaldessa, Montse Mindan, va animar la ciutadania a implicar-se en totes les fases del procés i va fer autocrítica de les passades edicions. Mindan va declarar: «L’any passat es va haver d’aturar el procés, però un any més busquem la confiança amb la ciutadania per fer possible aquesta iniciativa que representa un salt qualitatiu quant a transparència, qualitat democràtica i govern obert al municipi».

Durant la presentació es va parlar de propostes d’altres edicions que encara no s’han pogut executar. Tot i això, el rètol «Hola, Roses» es va col·locar el passat abril, les obres del parc per a gossos comencen aquesta setmana, i l’aula gastronòmica està previst que pugui veure la llum l’any que ve, després d’haver ampliat el projecte inicialment proposat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li