Roses limita l’accés al Cap de Creus

0
1118

Les noves mesures s’aplicaran als vehicles de quatre rodes i superiors entre el 15 de juliol i el 31 d’agost


 

L’Ajuntament de Roses ha aprovat liminar la restricció d’accés al Parc Natural del Cap de Creus, per aquest estiu. El motiu? La saturació de vehicles que hi ha hagut els últims anys, sobretot durant els mesos d’estiu. L’any passat es van repetir imatges com la que acompanyen aquesta pàgina i l’alcalde de la població, Joan Plana, explica al mitjà que aquesta restricció «és la fase 0 del projecte que té entre mans el consistori per regular l’accés al cap de Creus». Plana afegeix que «la limitació d’accés es produirà només durant 45 dies l’any i en la franja horària de 10.30 a 16.30 h».

UNA BARRERA. Des de l’Ajuntament de Roses argumenten que les noves mesures són d’allò més necessàries per evitar que es formin les aglomeracions de vehicles, ja que la saturació podria representar un risc potencial a les persones visitants en cas d’episodis o emergències que requereixin activar protocols de protecció civil. Com hem dit, l’accés es limitarà entre el 15 de juliol i el 31 d’agost durant sis hores a partir de les 10.30 h del matí. Segons un estudi, aquestes són les hores de més afluència al parc i a les cales d’aquest. El tancament es farà amb una barrera física que estarà situada a la carretera de cala Montjoi, al punt concret del mirador de punta Falconera. De moment, la restricció serà per a cotxes i camions, no s’aplicarà a motocicletes, ciclomotors i bicicletes «la intenció és que l’accés de motos també s’acabi regulant», detalla l’alcalde.

PAS AUTORITZAT. Totes aquelles persones que tinguin una reserva prèvia a qualsevol de les quatre empreses que hi ha situades al Parc Natural del Cap de Creus, podran accedir-hi sense problema. Joan Plana explica que s’ha d’acabar de decidir com serà el document acreditatiu que s’haurà de mostrar a l’entrada. «Segurament ho farem a través d’un SMS que l’usuari haurà d’ensenyar, amb la reserva de l’hotel és més fàcil, ja que el client ja té el comprovant, però pels restaurants de l’entorn ho farem de manera fàcil». En aquest sentit, Plana assegura que les empreses han entomat bé la decisió i compten, també, amb el suport de l’Associació d’Empresaris de Roses. De fet, es farà una comissió de seguiment amb aquesta entitat. Aquestes primeres mesures s’inclouen dins la fase 0, la intenció és fer una regulació intel·ligent i informatitzada de l’accés al Parc, així com l’adequació d’espais físics. L’alcalde de Roses diu que l’objectiu és adequar espais d’aparcament «amb materials sostenibles i respectant l’entorn» i també ampliar el servei amb busos llançadora. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li