Roses instal·la una llamborda en memòria d’Ermengol Romañach

0
799

El nom de la iniciativa ve a ser «llamborda que fa ensopegar», actualment compta amb més de 82.000 peces repartides per tot el món, i la seva importància rau en la recuperació de la memòria col·lectiva dels qui lluitaren i moriren per les llibertats i drets socials


Divendres al migdia, al número 33 del carrer Peralada del municipi de Roses, es va col·locar una Stolperstein: una llamborda commemorativa en record del rosinc Ermengol Romañach Coll, víctima de l’Holocaust. Prèviament a la col·locació de la llamborda, el regidor de Memòria Històrica de Roses, Joan Plana, ha recordat la vida i figura d’Ermengol Romañach fins a la seva mort al camp de concentració de Güsen. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha agraït la tasca desenvolupada per l’Arxiu Municipal de Roses al llarg dels darrers tres anys. L’acte ha finalitzat amb la col·locació de la llamborda a càrrec de l’alcaldessa i de Mari Luz Martín, vídua d’Adolfo Romañach, nebot d’Ermengol Romañach.

PROJECTE STOLPERSTEINE. El nom de la iniciativa ve a ser «llamborda que fa ensopegar», actualment compta amb més de 82.000 peces repartides per tot el món, i la seva importància rau en la recuperació de la memòria col·lectiva dels qui lluitaren i moriren per les llibertats i drets socials. Són peces artístiques urbanes creades per l’artista Gunter Demnig. El Memorial Democràtic preveu instal·lar, entre maig i desembre d’enguany, 119 d’aquestes llambordes o Stolpersteine a Catalunya en record dels deportats als camps de concentració nazis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li