Roses i Sant Miquel de Fluvià comencen a executar els Feder

0
1516

Les obres permetran millorar els entorns de la muralla ponent de la Ciutadella i del monestir de Sant Miquel de Fluvià


 

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha començat a executar el Pla Feder amb les obres de naturalització de la muralla ponent de la Ciutadella de Roses i les de dinamització entorn del monestir de Sant Miquel de Fluvià. Així, els dos municipis són pioners en l’execució d’una desena d’actuacions programades per aquest fons europeu, que generarà 1.827.025,92 euros d’inversió en obra pública a l’Alt Empordà. Els treballs –que s’emmarquen en el PO FEDER de Catalunya 2014-2020 promogut per l’Àrea de Turisme del Consell– se centraran en l’operació de conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural.

Els treballs de Roses, que està previst que acabin al juliol, s’estan centrant molt a prop del recinte emmurallat, entre la ronda de Circumval·lació i l’avinguda de Rhode: s’està incrementant la secció hidràulica del marge esquerre de la riera Trencada, procurant ampliar les façanes que hi ha a la muralla per mostrar-les novament al públic i, alhora, s’està aprofitant per desenterrar i rehabilitar la font de la Vituà. I fa pocs dies també han començat les obres que volen potenciar i facilitar l’accés per a vianants al monestir romànic de Sant Miquel, tot millorant les condicions actuals del seu nucli antic. Per aconseguir-ho, es desviarà el trànsit de vehicles construint un nou aparcament.

Entre aquest 2019 i el 2020, el Projecte de conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà també permetrà executar obres als termes municipals de Colera, Maçanet de Cabrenys, Navata, Portbou, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilafant. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li