Roses ha demanat més crèdit aquest any per poder garantir les inversions del 2011

0
704

Si el pressupost del 2011 de l’Ajuntament de Roses es basa, només, en els diners de què disposarà el consistori per a inversions, aquestes es limitarien a 950.000 euros, un 86% menys que aquest any, que ha estat de 6,7 milions d’euros. Això és per culpa del recent decret que limita al 75% l’endeutament dels municipis. Davant aquesta baixada en picat de les inversions, enguany l’equip de govern ha optat per demanar 3,8 milions d’euros de crèdit que no necessita i reservar-los per a l’exercici del 2011. En total, l’any que ve Roses tindrà un pressupost de 32.100.000 euros, un 15,30% menys que el 2010. Ahir al vespre estava previst aprovar-lo en un ple extraordinari.
Aquests 3.795.000 euros, però, no estaran disponibles fins al mes de març, quan el consistori hagi efectuat la liquidació del 2010 i incorpori aquest romanent al pressupost del 2011. D’aquesta manera, Roses podrà mantenir el nivell d’inversions sense endeutar-se per sobre del que permet la llei. Aquests diners han de servir per impulsar l’aparcament soterrat de la plaça Catalunya, executar la segona fase del soterrament de contenidors i dur a terme diverses obres i millores a la via pública, entre altres projectes.
Pel que fa als 950.000 euros, cobriran els projectes previstos pel Pla de Barris, els equipaments culturals del Far i la Ciutadella i la recuperació geològica de l’entorn del Far. La majoria d’aquests diners provenen de la subvenció del Pla de Barris, de la Generalitat i de la Diputació de Girona. Tot i això, aquest important descens del capítol d’inversions no frenarà l’activitat al municipi, gràcies als 7.127.000 euros de què disposa l’Ajuntament procedents d’altres administracions (pla Zapatero, 1% Cultural, Pla únic d’obres i serveis de Catalunya, Llei de Barris i Departament d’Educació).
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li