Roses gaudirà ben aviat del nou parc públic als jardins del Mas de les Figueres

0
1760

Es tracta de 2.066 m2 amb gran valor social, paisatgístic i també urbanístic, ja que el parc servirà de nexe d’unió entre el front de mar i el centre urbà de la vila, a través del carrer dels Pescadors


 

D’aquí a uns sis mesos els rosincs i els visitants de la vila podran gaudir del nou parc públic a l’històric i emblemàtic Mas de les Figueres. Divendres passat va tenir lloc l’acte de replanteig del projecte fruit de la donació feta pel seu propietari, Josep Oriol Martí. Està previst que les obres s’iniciïn aquesta setmana i que els treballs acabin cap al juliol.

L’espai cedit a favor del municipi representa gairebé el 40% de la finca. Es tracta de 2.066 m2 amb gran valor social, paisatgístic i també urbanístic, ja que el parc servirà de nexe d’unió entre el front de mar i el centre urbà de la vila, a través del carrer dels Pescadors. Els orígens del Mas es remunten al segle XVI, quan estava format per un celler i una casa de planta baixa amb el nom de Mas Pedró. Sembla que amb la plantació de les figures el 1785 es va canviar la denominació. El Mas està integrat dins el nucli urbà i davant la platja de la Perola.

EL PROJECTE. El disseny del parc s’ha fet contemplant una acurada distribució d’espais verds i zones d’estada, salvaguardant en tot moment la intimitat i la privacitat del mas privat destinat a habitatge. Un espai «plaça» adaptat a la topografia del terreny, crearà una petita graderia per a activitats culturals de petit format a l’aire lliure, mentre que un camí creuarà la finca creant diferents zones d’estada, repòs i mirador, potenciant les visuals cap al mar. S’instal·larà una pèrgola lleugera i d’aspecte natural, per on s’enfilaran els ceps, rosers i buguenvíl·lies, i que dotarà d’ombra el recorregut del nou camí. El projecte preveu també la reserva d’espai per a la construcció d’un futur equipament sociocultural. Al parc s’hi podrà accedir per l’avinguda de Rhode i pel carrer dels Pescadors, i en horari nocturn estarà tancat al públic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li