Roses explica el seu patrimoni històric en unes jornades

0
60671

Les Jornades d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de Roses se celebraran al centre cultural Ca l’Anita durant els mesos d’abril i maig


El municipi presenta les Jornades d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de Roses que es desenvoluparan al centre cultural Ca l’Anita durant els mesos d’abril i maig. El cicle, que engloba un total de quatre conferències, està destinat a aprofundir i difondre el coneixement del patrimoni històric rosinc a través de les aportacions obtingudes amb les darrers intervencions arqueològiques realitzades, la presentació de les actuacions i millores dutes a terme recentment i l’explicació dels projectes de futur previstos.

Durant la presentació de les jornades divulgatives, el regidor de Cultura, Francesc Giner, destaca que “les Jornades tenen per objectiu valorar amb la importància que mereix l’extens patrimoni rosinc”.

PATRIMONI. El cicle va començar divendres passat amb una xerrada a càrrec d’Anna Maria Puig, que va parlar de les darreres aportacions obtingudes a partir de la recerca arqueològica en el nucli fortificat de Puig Rom i el seu entorn. La propera xerrada serà el 26 d’abril, i anirà a càrrec dels arquitectes que treballen a la Ciutadella, Carles Victòria, Joan Falgueras i Lluís Bayona. Presentaran les darreres actuacions realitzades i els projectes en marxa a curt i mitjà termini que es preveuen en aquest recinte històric. I Marcel Pujol, el 5 de maig, parlarà sobre les línies bàsiques per a la intervenció i museïtzació de la vila medieval de Roses. El cicle finalitzarà el 12 de maig, amb la presentació de la proposta de constitució de la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic (UdG), a càrrec de Josep Burch i Lluís Palahí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li