Roses espera un rècord de creueristes aquesta temporada

0
1493

Des de la Generalitat esperen que aquest 2018 sigui «de rècord» i arribar als 9.500 visitants, quatre vegades més que l’any passat


 

El port de Roses ha iniciat la campanya de creuers aquest cap de setmana amb la visita del Saga Pearl II, que va desembarcar diumenge els primers 376 turistes. Des de la Generalitat esperen que aquest 2018 sigui «de rècord» i arribar als 9.500 visitants, quatre vegades més que l’any passat.

Aquest increment s’explica per l’augment d’escales que faran les diferents companyies. En concret, passaran de quatre a tretze. Destaca la britànica Marella Cruises –antiga Thompson–, que visitarà quatre vegades el port alt-empordanès amb diferents bucs que transporten entre 1.200 i 1.500 persones. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va declarar: «Si tenim més creueristes a Roses, vol dir que se’n beneficia tota la comarca i la demarcació en general».

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, espera que el moviment «es noti» en l’economia local. D’altra banda, la Generalitat destaca que el 60% de creuers que vindran aquesta temporada seran de luxe i poden deixar més diners a la zona. En aquest sentit, les companyies Oceania i Crystal s’aturaran per primera vegada al port alt-empordanès. També es remarca que els creuers representen un «important impuls econòmic» tant per la localitat com per la comarca. Les excursions més sol·licitades són al Museu Dalí, a Girona i a Cadaqués.

Una de les inversions fetes a Roses és un nou punt d’informació per atendre els passatgers i també com a resguard del personal. També s’han posat noves defenses per l’amarratge dels creuers. El cost ha estat de 54.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li