Roses es queda sense carnaval

0
1041

Les colles i l’Ajuntament no volen oferir una proposta de carnestoltes que «perdi l’essència»


Les colles de carnaval de la població i l’Ajuntament de Roses han anuciat la decisió d’anul·lar el carnaval del municipi previst de l’11 al 15 de febrer del proper 2021.Entitats i consistori han justificat aquesta mesura excepcional en «el fet de no poder preveure en aquests moments quina serà l’evolució de la pandèmia ni d’establir quines mesures de seguretat i prevenció caldrà complir al llarg dels propers mesos», segons informen a través d’un comunicat.

El carnaval de Roses és un dels més populars de la comarca. En l’edició anterior a les diferents passades carnavalesques hi varen participar prop de 4.000 persones, repartides en 56 colles i 52 carrosses. Aquesta alta participació, sumada a la gran afluència de visitants de la comarca, d’arreu de Catalunya i del sud de França, fa que es congreguin milers de persones durant aquests dies a Roses. Per aquest motiu no es veu factible realitzar una proposta de carnestoltes que pugui compaginar les diferents passades i balls que caracteritzen el carnaval rosinc, amb les mesures sanitàries i de seguretat recomanades. Les alternatives basades en el distanciament i en el control d’aforaments «farien perdre l’essència del carnestoltes de Roses», s’explica a través del comunicat.

AJORNAMENT. Aquesta mesura també s’ha considerat totalment inviable. Les colles planifiquen i efectuen les compres de material per a la confecció de les disfresses i carrosses amb molts mesos d’antel·lació.El fet de no poder establir un calendari en perjudicaria el plantejament i l’elaboració.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li