Roses elimina l’oferta de transport marítim per a turistes

0
1568

La decisió de l’Ajuntament rosinc està motivada per les demandes dels ecologistes i també pel procés de redacció del Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc Natural del Cap de Creus 


L’Ajuntament de Roses ha acordat desistir del concurs públic per a l’atorgament d’autoritzacions per instal·lar guixetes per a la venda de tiquets i de punts d’amarratge per a embarcacions de transport i oci marítim, al passeig Marítim i als espigons de la Riera Ginjolers, respectivament.

En una nota, el consistori diu que “la normativa vigent possibilita la presentació de sol·licituds d’empreses d’arreu sense cap tipus de limitació, i un cop valorades les conseqüències que l’augment d’autoritzacions i el conseqüent establiment d’un elevat nombre d’activitats d’aquesta tipologia poden provocar a les cales i litoral rosincs, l’Ajuntament ha acordat desistir del concurs, d’acord a criteris de sostenibilitat i salvaguarda del seu litoral”. De fet, Roses ja va demanar el 2016 una moratòria a la Generalitat en la concessió de noves línies de transport marítim de passatgers i activitats lúdiques al litoral rosinc, a les cales urbanes i al Parc Natural. La moratòria es demanava com a pas previ, fins que el Departament de Territori i Sostenibilitat avalés amb els corresponents estudis la capacitat de càrrega que la badia de Roses pot suportar. La petició, però, està pendent de resposta.

La decisió de l’Ajuntament rosinc està motivada per les demandes dels ecologistes i també pel procés de redacció del Pla rector d’ús i gestió del PN del Cap de Creus (PRUG).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li