Roses denega el permís d’obres de l’exterior d’El Bulli 1846

0
1340

Fonts municipals diuen que les dues construccions –una caseta de vigilància i un pavelló d’accés– no estaven previstos al Pla d’actuació específica que van presentar inicialment 


El projecte d’El Bulli 1846 topa amb un nou entrebanc. L’Ajuntament de Roses ha denegat el permís sobre les obres de l’exterior de l’edifici perquè el projecte preveu noves construccions no previstes en el Pla d’actuació específica presentat inicialment i que “no són compatibles amb la normativa del Pla especial”.

La decisió de negar-li el permís a Ferran Adrià la va aprovar en junta de govern la setmana passada l’Ajuntament de Roses. Tot i això, va ser la Ponència Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat l’òrgan que es va oposar al permís segons una resolució enviada a l’Ajuntament al març.

QUÈ PASSARÀ? Els promotors del projecte tenen ara un termini de dos mesos per aportar un text refós complementari al projecte d’actuacions específiques que incorpori totes les “prescripcions de la Ponència i la resta dels informes sectorials”. A partir d’aquí es podrà iniciar la fase prèvia de la tramitació del projecte d’obres complementari amb els canvis proposats. Fonts municipals han explicat que les dues construccions –una caseta de vigilància i un pavelló d’accés– no estaven previstos al Pla d’actuació específica que van presentar inicialment i que va rebre la llum verda de la Generalitat. Roses diu que és en base a això que l’Ajuntament pot concedir el permís d’obres.

L’AMPLIACIÓ. Les obres exteriors a l’edifici de cala Montjoi han decomplementar l’ampliació del 20% de l’antic restaurant. El complex es convertirà en un espai dedicat a la creació gastronòmica. Segons fonts pròximes al xef, els treballs es troben en la recta final. A hores d’ara s’està instal·lant l’estructura que ha de conformar l’espai de brainstorming o pluja d’idees.

Al març de l’any passat, l’equip de Ferran Adrià va presentar el projecte complementari ara denegat perquè se li va ordenar l’aturada dels treballs a l’exteriorper no tenir autorització. Un cop es resolgui aquest nou entrebanc el xef ja podrà fixar l’obertura del complex, que podria ser el 2018.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li