Roses congela impostos però pugen les tarifes de la piscina

0
1305

El ple d’ahir va aprovar les ordenances per al 2018 que mantenen els preus dels principals tributs municipals


 

Els impostos d’IBI, IAE, impost de circulació, plusvàlua i impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), tornen a congelar-se a Roses, per setè any consecutiu, i no pujaran les seves quotes durant 2018. El consistori mantindrà també les bonificacions incorporades durant els darrers anys, com les de famílies nombroses i als habitatges de lloguer social pel que fa a l’impost de béns immobles, o a la incorporació d’energies renovables en el cas de l’impost de construccions.

Roses també ha apostat per mantenir les taxes i preus públics municipals, on les tarifes es mantenen al mateix nivell que anys anterior. L’únic augment que es produeix en l’apartat de preus públics és en algunes tarifes de la piscina municipal per aconseguir un increment de les quotes mitjanes. D’aquesta manera es vol aconseguir l’autofinançament de les despeses d’aquest equipament esportiu, tal com s’està fent en els darrers anys. D’altra banda, una novetat és la incorporació de les tarifes per a les visites guiades al refugi antiaeri i al Castrum Visigòtic a l’ordenança, ja que han passat a ser activitats periòdiques, per la qual cosa s’inclouen dins la regulació dels preus públics.

En l’apartat de taxes municipals, s’hi incorpora una reducció de preus per a la concessió de nínxols construïts amb anterioritat a l’any 2000. S’elimina d’altra banda, la taxa corresponent al servei de registre censal d’animals domèstics.

PROMOCIÓ. Les ordenances faciliten l’ús de les instal·lacions municipals per activitats de les empreses. Es vol també potenciar el Teatre Municipal com a Palau de Congressos. El 2018 es podrà utilitzar la sala d’actes de l’àrea de Promoció Econòmica de manera gratuïta un cop l’any, si l’activitat té relació amb el municipi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li