Roses congela els impostos i les taxes per novè any consecutiu

0
1256

Només s’apujaran algunes tarifes de la piscina i es cobrarà una taxa als tercers que utilitzin instal·lacions esportives


 

L’Ajuntament de Roses té previst congelar les taxes i els impostos per novè any consecutiu. A l’hora de tancar aquesta edició, el Ple estava debatent les ordenances fiscals per al 2019, però al matí l’alcaldessa, Montse Mindan, i el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, ja havien presentat la seva proposta. Una proposta que passa per no apujar ni l’IBI, ni l’IAE, ni l’impost de circulació, ni la plusvàlua, ni l’ICIO, i que aposta per mantenir les bonificacions incorporades els darrers anys.

L’esforç per no augmentar la cĂ rrega contributiva tambĂ© es reflecteix en l’apartat de taxes i preus pĂşblics municipals (clavegueram, aigua, casals infantils, escombraries, cementiri, transport urbĂ , llars d’infants…), on les tarifes tampoc pugen. L’única excepciĂł Ă©s l’increment de tarifes de la piscina municipal, que tĂ© per objectiu garantir l’equilibri econòmic, assumir l’increment de despeses i continuar reduint l’aportaciĂł de les arques municipals a l’equipament.

D’altra banda, les noves ordenances tenen en compte les entitats i les associacions inscrites en el Registre Municipal d’Entitats, que estaran exemptes de pagar els preus pĂşblics per l’organitzaciĂł d’activitats esportives. L’apartat de taxes tambĂ© inclou una millora en la tarifaciĂł de les parades de mercats eventuals de petit format: s’elimina la tarifa mĂ­nima de 31 euros i es fixa el preu per metre lineal en 5 euros. I l’última modificaciĂł Ă©s que es cobraran 20 euros per hora o fracciĂł als tercers (organitzadors de curses, tornejos…) que usin les dutxes i els vestidors de les instal·lacions esportives.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li