Roses, bressol del Funboard

0
3083

La Badia de Roses ha acollit un cop més el campionat estatal, que ha estat organitzat pel GEN Roses


L’arribada del millor Funboard a la Badia de Roses ja és gairebé un clàssic. En aquest sentit, des de divendres fins diumenge de la setmana passada el litoral empordanès va acollir una nova edició del Campionat d’Espanya de Funboard Eslàlom, competició organitzada pel Grup d’Esports Nàutics (GEN) Roses que arribava repartida en diferents categories: d’Infantil a Gran Màster, passant per Juvenil, Absolut i Màster. «Estem contents de poder tornar a organitzar un any més aquest campionat, que ja hem incorporat com un dels esdeveniments clàssics que organitzem al llarg de l’any a les platges de Roses», assenyala el director esportiu del GEN, David Miralta, qui també es refereix a una de les novetats més remarcables de l’edició d’enguany, la introducció de la modalitat Foil: «És molt espectacular, ja que les taules planegen literalment sobre l’aigua. És una disciplina molt adient quan la força del vent no és gaire bona, tenint en compte que només necessita un rang d’entre 8 i 12 nusos», remarca.

UNA SEU FIXA. La Badia des de fa temps que esdevé un camp de regates immillorable per navegar en qualsevol època, però és des de fa tres anys que la direcció esportiva del GEN ha decidit que la platja de la Perola sigui una seu fixa en l’organització d’aquest campionat estatal, després d’haver provat altres emplaçaments com la platja del Salatar o la platja de Santa Margarida. «Tot i que des de la platja de la Perola als regatistes els costa més anar al camp de regates, al fet de tenir tota la infraestructura aquí –cal tenir en compte que les instal·lacions del GEN Roses s’ubiquen, precisament, a la Perola–, amb les oficines, el pàrquing i els vestidors, tot això fa que resulti al final més còmode», explica Vilalta.

Després dels tres dies de competició, el triomf final va anar a parar a José Luis Boronat, del Club Nàutic Javea. Ell va liderar un podi que també va ressaltar a Joaquim Rodés, del Club Nàutic Bétulo, i a David Batlle, del mateix GEN Roses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li