Roses adjudica un servei de caiacs, surf de rem i patins a la platja de Santa Margarida

0
1876

Enguany els aficionats al ‘windsurf’ i a la vela tindran un canal públic a l’altura de l’Hotel Marítim


 

Els esports de vela tornaran a les platges de Santa Margarida aquesta temporada amb la instal·lació d’un canal públic per a windsurfistes i aficionats a la vela. A més, també hi haurà un servei de lloguer de caiacs, surf de rem (paddle surf) i patins. Això és el que s’estableix en el nou Pla d’Usos de les platges que ha de rebre el vistiplau definitiu de Capitania Marítima.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha explicat que el canal «no és res més que un espai d’entrada i sortida lliure i no d’ús privatiu per al windsurf i la vela». Mindan s’ha referit a com va quedar la situació l’any passat després que va desaparèixer l’escola de vela al tram final de Santa Margarida per les queixes d’anys anteriors dels veïns de la zona. La no renovació de la concessió va deixar sense esports de vela l’espai i l’Associació de Santa Margarida «va rectificar» després perquè es va trobar amb què els aficionats no tenien oportunitat de fer aquests esports en un espai de platja «tan gran». Ara, el windsurf es podrà fer de manera lliure en el canal públic, ja que anteriorment -quan hi havia l’escola de vela- la zona delimitada només era per als clients del centre.

EL CANAL. La sortida i l’entrada per als esports de vela tindrà una amplada de 75 metres. El canal s’instal·larà a l’altura d’on hi ha l’aparcament públic, al costat de l’Hotel Marítim. Aquesta via marítima estarà abalisada i comptarà també amb senyalització vertical, que indicarà que és un canal lliure. No estarà permesa, però, la circulació de les motos d’aigua ni tampoc de cap embarcació de motor. En aquest cas hauran d’accedir al port nàutic.

En un principi l’Ajuntament tenia la intenció de situar el canal públic on hi havia hagut l’escola de vela, però amb les converses mantingudes amb l’Associació de Sta. Margarida es va optar per instal·lar-lo davant del Marítim. Motius com els corrents que hi ha al final del passeig i la situació de l’espigó ho desaconsellaven.

ACTIVITATS FAMILIARS. Les activitats que hi haurà al tram final de Santa Margarida seran d’oci familiar. Ja s’han adjudicat després del concurs públic els serveis de caiac, surf de rem i patins. S’ha optat per aquestes concessions després d’un estudi que el mateix Ajuntament va impulsar per saber què reclamaven les persones usuàries de la platja. Les enquestes fetes darrerament han posat de manifest que la gent reclama un tipus d’activitats d’oci més familiars.

SANTA MARGARIDA. L’estiu passat es va viure una situació tensa. Hi va haver protestes per la desaparició dels esports de vela, a més d’altres reivindicacions de veïns i comerciants. L’Ajuntament no havia renovat la concessió de l’escola de vela després de més de 800 signatures en contra d’usuaris de la platja i veïns. Ara, sembla que les aigües tornen al seu curs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li