Roses acollirà la sortida de l’última etapa de la tercera Costa Brava Xtrem Running

0
761

Roses serà el punt de partida de la darrera etapa de la tercera edició de la Costa Brava Xtrem Running, una cursa atlètica que se celebrarà entre el 13 i el 15 de maig i que serà puntuable per a l’Ultra-trail del Montblanc 2012. La prova constarà enguany de dues modalitats: la Selva Marítima, amb una etapa de 25 km entre Blanes i Tossa de Mar; i la Xtrem, amb tres etapes i un total de 135 km.
Els organitzadors de la Costa Brava Xtrem Running han apostat per Roses com a inici de la darrera jornada, en detriment de Cadaqués, per oferir als participants l’oportunitat de passar per davant del restaurant que ha estat considerat el millor del món en els darrers anys, El Bulli. “La tercera etapa tindrà més quilòmetres que l’any passat, i un dels atractius és que el recorregut passa per cala Montjoi i els participants passaran per davant d’El Bulli”, va explicar Xavier Marina, director tècnic de la cursa, en la presentació que va tenir lloc dijous a Girona.
Els atletes sortiran de Roses a les 6 h i es dirigiran a Canyelles petites. Des d’allà agafaran el camí de ronda per passar per cala Montjoi i cala Jòncols, abans d’arribar a Cadaqués. Des d’aquesta localitat fins a Portbou, final d’etapa, seguiran el GR-92, amb tres punts d’avituallament calòric. Al Port de la Selva hi haurà un punt de tall, i tots aquells que a les 12.30 h no l’hagin superat hauran d’abandonar la cursa.
La reducció de quilòmetres en la modalitat Xtrem (dels 200 de l’any passat als 135 d’enguany) i el canvi de dates (d’abril a maig per no coincidir amb la Setmana Santa) són les altres novetats destacades de la tercera edició, que es posarà en marxa el divendres 13 de maig amb una etapa entre Blanes i Tossa (25 km i 1.500 m de desnivell). La segona jornada portarà els participants de Sant Feliu de Guíxols a Torroella de Montgrí (55 km i 2.000 m de desnivell). Aquesta és, segons Marina, la més dura de les tres, amb l’ascens al cap de Begur en el seu tram final.
Enric Vilert, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va destacar que la prova s’encamina “cap a la consolidació”, va assenyalar que turisme i esport “és un binomi que funciona” i va expressar el suport de la Diputació i del Patronat de Turisme a la prova, ja que “la cursa contribueix a projectar els atractius naturals i culturals de la nostra destinació a l’exterior”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li