Rosario Flores, l’últim de Sergi Belbel i dos Shakespeare aquesta temporada al Jardí

0
812

La nova cartellera del Municipal segueix el patró que ja va anunciar el seu director, Salvador Torres, en prendre possessió del càrrec i està marcada per l’heterogeneïtat: teatre clàssic, teatre contemporani, circ, òpera, sarsuela, hip hop, pop, rock, drames, comèdies, tragèdies, grups locals i companyies foranes.
La intenció, tal com va anunciar dilluns el mateix Torres en roda de premsa, “és atraure al teatre gent de totes les edats i condicions; nous públics que fins ara no acostumaven a venir”. Les matemàtiques no fallen: 14 obres de teatre, 14 espectacles musicals i 4 d’infantils.

caps de cartell. Destaca la presència de dos músics ‘ompleplatees’ com Rosario Flores i David Bustamante; la primera debutant a Figueres per fer un repàs de tota una carrera d’èxits, i l’altre, presentant el seu darrer treball, A contracorriente. Sobresurt també la darrera obra de teatre escrita pel dramaturg Sergi Belbel, Fora de joc, amb la presència d’Anna Azcona al capdavant del repartiment, o l’espectacle hip hop produït pel Tricicle dels Brodas Bros, així com el retorn d’un dels fills pròdigs de la ciutat com Carles Mallol amb Primaris. No faltarà la sarsuela, amb La tabernera del puerto de Pablo Sorozábal a càrrec d’Unnim Obra, o una agosarada versió teatral de l’òpera Brundibar a Therezin.

la funcional. La companyia figuerenca ha escollit el text de Txèkhov El Jardí dels cirerers per al seu muntatge d’enguany. Es tracta d’una obra que parla de com els homes s’enfronten als processos de canvi de la vida. En total es faran 12 representacions en format de petit comitè durant tres caps de setmana; el 25, 26 i 27 de març; l’1, 2 i 3 d’abril i el 8, 9 i 10 del mateix mes.

shakespeare. Dues obres, el Conte d’hivern i Sueño de una noche de verano, una en versió clàssica i en català de la mà de Factoria Escènica Internacional; i l’altra, en clau contemporània i en castellà amb la companyia Ur Utero (feia 20 anys que no aterraven a Figueres). Hi ha una promoció que permet veure les dues obres per 25 euros.

agita. El Municipal compleix la promesa de fer visible el talent local. Tres espectacles becats pel projecte Agita s’estrenen al teatre: Oda al folklore, una proposta musical que fusiona els instruments de la cobla de sardana amb un septet de jazz d’autor per crear un so contemporani s’estrena el 26 de febrer; L’Orquestra dels luthiers drapaires oferirà un concert amb instruments construïts als tallers de reciclatge de les deixalles tecnològiques el 5 de març; i, a Pirouette en re menor, descobrirem una ballarina i un músic en un xou en el qual les noves tecnologies augmenten i distorsionen les percepcions, el 14 de maig.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li