Roger Fernández: ‘Un dels nostres principals objectius és que la ciutat es faci seu el festival’

0
1311

Avui comença la sisena edició del festival Figueres es Mou, que s’allargarà fins aquest dissabte, 6 de juliol. Des de la companyia Agitart, Roger Fernández (Figueres, 1991) és el fundador i dirigeix un esdeveniment que porta la dansa a tots els racons de la ciutat amb la complicitat de nombroses entitats. Les propostes combinen espectacles del país i internacionals sense perdre de vista la mirada local


 

Com heu enfocat, des d’Agitart, aquesta nova edició de Figueres es Mou?
Aquest any, hem intentat sumar suports amb altres entitats i institucions locals. Estem contents perquè des de la biblioteca, l’Oficina Jove del Consell Comarcal, el Teatre Municipal i el Museu de l’Empordà proposen diferents activitats, en el context del festival. És molt positiu perquè, per nosaltres, significa que hi ha un valor i un suport per part d’altres entitats. És un dels nostres principals objectius, que la ciutat es faci seu el festival i poder proposar diferents visions artístiques de la dansa i del moviment.

Cada espectacle s’adiu amb l’equipament en concret?
Sí. Per exemple, a la biblioteca veurem en Toni Jodar, que farà un recorregut per la història de la dansa amb una explicació sobre els espectacles que es veuran al llarg del festival. També hi farem l’espectacle «Olor de menta», inspirat en l’obra de Joan Brossa. Al Museu de l’Empordà, per exemple, hi ha un espectacle que és una producció pròpia del Museu, al voltant del quadre La Terra, d’Ángeles Santos, que ja van fer per la Nit dels Museus. Al Teatre el Jardí tanquem el festival amb un espectacle de gran format, més clàssic.

Porteu una desena de companyies catalanes, també d’arreu de l’estat i amb una clara aposta internacional.
Sempre intentem tenir una mirada internacional per també promocionar la ciutat i el festival. Intentem fer col·laboracions amb diferents socis que tenim i, d’aquesta manera, hi ha propostes des de la Xina, des de Costa Rica, des d’Anglaterra i des d’Austràlia. Tot això ho fem mitjançant els nostres socis, que fan diferents propostes que poden encaixar amb el festival i dins del context de la ciutat.

També teniu en compte la mirada local amb el projecte Mou Jove.
Aquest projecte, el Mou Jove, el fem coordinat amb l’Oriol Morales, que, a més, rep el suport de l’Oficina Jove i que busca donar suport als artistes locals. A més a més, s’intenta donar una continuïtat. Del concurs del Mou Jove, que es farà aquest dimarts a les nou del vespre, en sortirà un guanyador o una guanyadora que, després, anirà arreu d’Espanya durant l’any a fer formacions de dansa a diferents festivals.

Durant els dies del festival, s’ofereixen tallers, a càrrec de professionals, per als mateixos artistes i ballarins que venen a actuar.
A part de les actuacions, al castell de Sant Ferran es fan tallers per a professionals, al llarg de tota la setmana. Aquest any són unes cinquanta persones que venen a fer classes a Figueres i els professors són en Guy Nader, Lali Ayguadé, Ben Wright, Mäeva Berthelot i Sam Amos. És una gran varietat, amb gent amb molt de renom i prestigi arreu d’Europa.

El vostre festival va néixer a partir d’una beca Agita. Podeu dir que, a punt d’encetar la sisena edició, gaudeix de bona salut. Quines són les perspectives de futur?
Aquest any és un any de recull de sis edicions, de sis anys d’estar treballant i desenvolupar el projecte tant a les escoles com a la ciutat. Hi ha tota una història darrere per arribar en aquest punt i ara toca, a partir d’aquesta edició, plantejar nous objectius, nous reptes i veure quina és la salut del projecte per plantejar quatre anys més. El Pla Estratègic aquest any se’ns acaba i l’any que ve veurem com encetem una nova etapa del festival. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li