Roca, una lliçó d’economia des de la Tribuna Oberta

0
967

Fa més d’una dècada que Miquel Roca va abandonar el món de la política -va ser una de les figures més rellevants de la transició, ponent de la Constitució i promotor d’un projecte de regeneració de la política espanyola amb la frustrada Operació Reformista, entre moltes altres coses- per tornar a la seva professió d’advocat. Dirigeix un dels bufets professionals més importants del país i en un moment de recessió econòmica com l’actual és un coneixedor de primera mà de la situació real. Per això no va sorprendre que la seva intervenció del mes de febrer a Figueres Tribuna Oberta comptés amb una presència massiva de públic i que el tema de la seva xerrada fos la crisi.
El títol, precisament, ja ho deia tot: “Nosaltres i la crisi”. I és que Roca va començar la seva intervenció amb allò que podia haver estat la conclusió: “si ens en sortim, ens en sortirem entre tots. Hem de tenir clar que ningú ens resoldrà la crisi i menys el govern. Per tant, hem de ser nosaltres els que, en primer lloc, hem de fer tot el possible perquè la crisi ens afecti menys”.
L’orador va començar explicant que “el país, en el seu conjunt, està terriblement endeutat, tant en l’àmbit públic com en el privat. I això ha passat perquè hem gastat més del que podíem. Quan el govern va a l’exterior a vendre deute, es troba que el món demana a Espanya uns gestos que demostrin que es prenen seriosament la crisi econòmica. Com a mínim han de sorgir missatges que responguin a aquesta situació, que expliquin com es fa front per resoldre-la. El que està passant aquestes darreres setmanes és que cada dia és una cosa diferent”, en clara referència a la polèmica generada sobre l’edat de jubilació i el còmput d’anys treballats per calcular les pensions.

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li