Rieju, a les dunes del Dakar

0
1043

La firma figuerenca participa per primera vegada en el prestigiós ral·li amb un equip propi de competició


El passat diumenge, 3 de gener, els motors de la 43a edició del ral·li Dakar es van engegar amb la preocupació de la Covid-19 manifesta, la qual cosa ha suposat que la prova es desenvolupi dins d’una bombolla de seguretat considerable per tal de prevenir possibles contagis. Enguany, el raid més conegut del món, que se celebra per segona vegada consecutiva a l’Aràbia Saudita a través de dotze intenses etapes en les quals la navegació serà més important que mai, tindrà una rellevant presència alt-empordanesa. En concret, la prova comptarà amb la participació del FN Speed Rieju Team, l’equip de l’emblemàtica firma figuerenca de motocicletes que tindrà com a pilots Oriol Mena, la punta de llança; el veterà Joan Pedrero, un clàssic del Dakar, i Marc Calmet, que competirà en la categoria rookie. Aquesta serà la primera vegada que Rieju estarà present al ral·li amb tres pilots, dos a la categoria elite —Mena i Pedrero— i un en la marató, tot i que el 2010 ja hi van participar amb una moto. «Aquest any hem fet un pas endavant significatiu, sobretot perquè al febrer vam adquirir l’empresa Torrot, la plataforma d’Enduro de Gas Gas, que va suposar una inversió important des del punt de vista econòmic, però també de recursos. Això ens ha fet pensar que hem d’estar en un medi que ens doni una comunicació de marca internacional, i per això vam prendre la decisió d’anar al Dakar», explica el director comercial de la firma, Alex López.

En aquests moments, Rieju exporta el 85% de la seva producció, principalment a Europa. «Hi ha alguns països en els quals no hi arribem, i a través de la creació d’aquest equip propi de competició volem potenciar la imatge de marca. El Dakar ha de servir com una plataforma de la marca en aquells països on encara no hi som, i una prova com aquesta, que és l’esport de moto que es veu més al món, ens permet una difusió mundial.»

OBJECTIUS COMPETITIUS. Des de Rieju, una firma amb una llarga trajectòria en el món de la competició, especialment en l’esport de base, esperen que aquesta primera participació amb un equip propi obtingui bons resultats. «Pensem que Mena pot estar en un top-10 i top-15 gairebé segur, mentre que Pedrero, que sempre ha estat al davant, també pot quedar entre el top-15. Pel que fa a Calmet, com a rookie també pot estar al davant. La nostra expectativa no és guanyar, hem de ser clars, però sí que creiem que hem de procurar estar al més amunt possible», diu López. De moment, diumenge tots van ser top-50: Mena, onzè; Pedrero, dissetè, i Calmet, quaranta-novè.

REPTES PER AL 2021. Amb relació als reptes del 2021, i després d’haver entrat amb força a l’enduro d’alta competició, l’objectiu de la marca és «estar presents en àmbit internacional en les competicions esportives». Això implicarà, a través d’un departament de competició, que es participi en totes les carreres del Campionat d’Espanya, entre altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li