Rialles emmascarades en la tretzena edició del Festival Còmic de Figueres

0
805

El públic respon a la valenta decisió de l’organització de mantenir el festival omplint les sales


 

Com n’és, de necessari, riure. Segons els estudis, cada cop que riem segreguem endorfines que fan disminuir l’estrès. Es redueixen els símptomes relacionats amb la depressió i l’ansietat i s’eleva el nostre estat d’ànim. Des dels seus inicis fa 13 anys, el Festival Còmic aconsegueix una vegada i una altra aportar als seus espectadors aquests beneficis directes derivats de la rialla. Aquest any, però, potser encara té més mèrit.

L’organització va fer un acte de valentia quan va decidir continuar endavant amb el festival, tot i el seu ajornament inicial en aquells dies propers a Setmana Santa. El resultat d’aquesta aposta s’ha pogut gaudir del 16 al 20 de setembre a la ciutat de Figueres.

ESPECTACLES ADAPTATS. Una gran part del motiu de l’èxit d’aquesta edició és, sens dubte, haver pogut mantenir espectacles de casa nostra de molt nivell. Guillem Albà va demostrar que no li cal ningú més al costat per oferir un show realment extraordinari. Equipat amb una mascareta transparent, no va tenir cap problema a baixar de l’escenari i voltar pels passadissos de La Cate el dijous a la nit.

Pepa Plana & Noël Olivé van oferir, l’endemà a La Cate, un humor diferent. El duet no es va centrar únicament en la broma generada per la paraula, i van obsequiar els espectadors amb alguns dels esquetxos més clàssics del món del circ.

I dissabte a la tarda va arribar en Peyu. L’habitual company de batalles del figuerenc Jair Domínguez va actuar al Teatre el Jardí. Ràpid i àgil de ment com pocs, va interpretar l’obra «El gallardo español». Sens dubte, l’osonenc té un do. És capaç de fer alhora una crítica social i generar la rialla descontrolada entre tots els qui l’escolten. El públic va saber-ho valorar al final de l’obra amb una ovació ben merescuda. La penúltima nit de festival va acabar a La Cate, on Manel Vidal, Joel Díaz, Oye Sherman, Josep Català, Ana Polo, Modgi i Manel Vidal van interpretar «El soterrani». Dues hores plenes d’un humor que va més enllà del negre. Les línies vermelles sobre temes tabús van quedar sobradament sobrepassades des de l’inici de l’actuació.

SOU MOLT BONA GENT. Quim Masferrer va posar el punt final el diumenge a la tarda al Teatre el Jardí amb l’actuació «Bona gent». Basada en l’espectacle de TV3, el còmic va treure a la llum històries del públic de Figueres. Un espectacle que barreja la improvisació i l’enginy de Masferrer amb la interacció del públic.

RIURES SEGURS. Com en tots els espectacles de #culturasegura, al Festival Còmic es van seguir escrupolosament tots els protocols sanitaris establerts: mascaretes, distància, neteja amb gels hidroalcohòlics i seients clarament definits. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li