Reviure el passat clàssic d’Empúries

0
1683

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de maig, se celebra la XXIV Fira Grecoromana del Triumvirat Mediterrani


 

A l’antiguitat romana, s’anomenava triumvir a cadascun dels tres membres que formaven una comissió o associació per governar la república. A Empúries van conviure tres pobles antics amb cultures diferents: els grecs, els ibers i els romans. D’aquí el nom de la Fira Grecoromana del Triumvirat Mediterrani de l’Escala, que arriba a la 24a edició aquest cap de setmana i carregada amb una quarantena propostes.

LES ACTIVITATS. Com és tradicional, els actes es distribuiran entre el nucli antic de l’Escala i el recinte del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. La major part de les activitats de recreació històrica se celebren a Empúries el dissabte, 4 de maig, en què es fa jornada de portes obertes. Es duran a terme visites ambientades en l’època romana i tallers d’oficis, entre altres. Com a novetat, es farà un taller de criatures mitològiques i un altre d’ungüents. El MAC-Empúries oferirà, a més, una visita a l’audiovisual del criptopòrtic de la Domus dels Mosaics, així com l’opció de veure com era la zona del fòrum amb ulleres de realitat virtual.

ACTES AL CENTRE DEL MUNICIPI. Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou des de l’obertura del Mercat del Triumvirat fins a la cercavila i l’espectacle de foc, durant la nit, a la Riba. A més, s’han organitzat espectacles d’animació i les ja tradicionals lluites de gladiadors, amb sessions els dos dies. El dissabte hi haurà un servei de transport gratuït entre el nucli antic i el MAC-Empúries a hores determinades, entre les 10.30 i les 19 h.

COINCIDÈNCIA AMB LA MARATÓ. Aquest any, el Triumvirat Mediterrani coincideix amb la Marató d’Empúries: són el mateix cap de setmana. Inicialment, la Marató estava prevista per l’últim cap de setmana d’abril però s’ha posposat per la jornada electoral del passat 28 d’abril.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li