Revelen les actes de les Jornades de l’IEC

0
457

L’Ajuntament de CastellĂł d’EmpĂșries i l’Institut d’Estudis Catalans han publicat recentment i de forma conjunta el volum amb les actes de les Jornades de la SecciĂł FilolĂČgica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que van tenir lloc a CastellĂł d’EmpĂșries els dies 13 i 14 d’abril de 2018, amb motiu de la commemoraciĂł de l’Any Carles Fages de Climent


L’Ajuntament de CastellĂł d’EmpĂșries i l’Institut d’Estudis Catalans han publicat recentment i de forma conjunta el volum amb les actes de les Jornades de la SecciĂł FilolĂČgica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que van tenir lloc a CastellĂł d’EmpĂșries els dies 13 i 14 d’abril de 2018, amb motiu de la commemoraciĂł de l’Any Carles Fages de Climent.

En aquestes jornades es va reflexionar sobre la construcciĂł literĂ ria de l’EmpordĂ , sobre el pes que ha tingut en la fixaciĂł de la llengua catalana i sobre l’evoluciĂł del mite de l’EmpordĂ . TambĂ© es va recordar la figura del filĂČleg castellonĂ­ Modest Prats, membre numerari de la SecciĂł FilolĂČgica de l’IEC i Creu de Sant Jordi l’any 2004; i tambĂ© a Maria Àngels Anglada, que va fer de l’EmpordĂ  la seva terra d’adopciĂł. Per tots aquests motius, les jornades de la SecciĂł FilolĂČgica es van celebrar a CastellĂł d’EmpĂșries i la inauguraciĂł i la cloenda van anar a cĂ rrec de Salvi GĂŒell, alcalde de CastellĂł d’EmpĂșries, i de M. Teresa CabrĂ©, presidenta de la SecciĂł FilolĂČgica de l’IEC i actual presidenta de l’IEC.

El volum, que recull vuit articles en total amb les ponĂšncies mĂ©s un reportatge fotogrĂ fic de les jornades, ja estĂ  a la venda i es pot adquirir al mateix Museu d’HistĂČria Medieval de la CĂșria-PresĂł, s. XIV.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li