Revelen les actes de les Jornades de l’IEC

0
397

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Institut d’Estudis Catalans han publicat recentment i de forma conjunta el volum amb les actes de les Jornades de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que van tenir lloc a Castelló d’Empúries els dies 13 i 14 d’abril de 2018, amb motiu de la commemoració de l’Any Carles Fages de Climent


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Institut d’Estudis Catalans han publicat recentment i de forma conjunta el volum amb les actes de les Jornades de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que van tenir lloc a Castelló d’Empúries els dies 13 i 14 d’abril de 2018, amb motiu de la commemoració de l’Any Carles Fages de Climent.

En aquestes jornades es va reflexionar sobre la construcció literària de l’Empordà, sobre el pes que ha tingut en la fixació de la llengua catalana i sobre l’evolució del mite de l’Empordà. També es va recordar la figura del filòleg castelloní Modest Prats, membre numerari de la Secció Filològica de l’IEC i Creu de Sant Jordi l’any 2004; i també a Maria Àngels Anglada, que va fer de l’Empordà la seva terra d’adopció. Per tots aquests motius, les jornades de la Secció Filològica es van celebrar a Castelló d’Empúries i la inauguració i la cloenda van anar a càrrec de Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, i de M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC i actual presidenta de l’IEC.

El volum, que recull vuit articles en total amb les ponències més un reportatge fotogràfic de les jornades, ja està a la venda i es pot adquirir al mateix Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li