Repensem l’Empordà: una jornada per reflexionar i decidir el següent pas

0
1805

Tres taules rodones posaran sota el focus la manera com ens plantegem i vivim certs aspectes de la cultura


Aturar-se en el present per mirar com encarar el futur. Això es l’essència de la segona edició del «Repensem l’Empordà. Diagnosi i Estratègies de Futur», que continua amb la mateixa línia de l’any anterior. Una jornada organitzada per l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) pel 9 de novembre al Cercle Sport Figuerenc i que es dividirà en tres sessions per poder avaluar la situació actual i mirar les possibilitats reals de poder incidir i canviar el que sigui necessari per avançar cap a un futur més prometedor.
Una jornada que fomenta el diàleg, en què es reflexiona i es crea debat, i de la qual es presenten unes conclusions de tancament.

DIAGNOSI. ELS MODELS DE GESTIÓ I CONSERVACIÓ DEL PATRIMONI. La primera de les taules rodones començarà a les 10 del matí, just després de la benvinguda inicial, i abordarà la gestió del patrimoni immoble, amb diferents tècnics de les administracions que se n’ocupen a escala estatal, provincial i municipal, amb el contrapunt de la problemàtica de la gestió privada. En aquesta primera sessió hi participaran Marina Miquel, responsable de l’Àrea de Monuments i Jaciments i també de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya; Lluís Bayona, cap del Servei de Monuments de la Diputació de Girona; Joan Falgueras, tècnic municipal de l’Ajuntament de Figueres i arquitecte actiu en patrimoni, i Conxita Esteba Bech de Careda, representant de la propietat de la finca de Requesens.

CREADORS I INDÚSTRIES CULTURALS. La segona de les taules donarà veu a diferents representants d’empreses i gestors culturals per tal de conèixer de primera mà les accions que estan portant a terme i, de forma simultània, analitzar quina és la situació actual i fer propostes de futur. En aquesta segona part compartiran la taula Imma Parada, cap de Comunicació de la Fundació Gala-Salvador Dalí; Tomàs Aragay, de la Societat Doctor Alonso; Jordi Solé, responsable de l’estudi de gravació Music Lan, i Ciro Llueca, bibliotecari i consultor en gestió cultural.

LA CULTURA COM A FACTOR DE COHESIÓ SOCIAL. En aquesta última taula, que s’iniciarà a les quatre de la tarda, es posarà de relleu l’important paper que juga la cultura com a eina que facilita la integració de diferents elements de la nostra societat des del lleure. Vessants com la musical i l’artística han servit i serveixen per integrar la població diversa que viu a Catalunya i suavitzar les dificultats de cohesió que els afecten. Per aquest darrer col·loqui es comptarà amb la presència de Guy Bertrand, músic i entomusicòleg; Anna Carné, violoncel·lista i coordinadora del projecte «Planters» de ConArte; Mohamed El Amrani, comunicador i activista social, i Jordi Mitjà, artista resident del Projecte «Creadors en residència».

A les 18 h es presentaran les conclusions, una part molt important, i al cap de 30 minuts comenci la conferència de cloenda «El singular neix del plural», a càrrec de la professora i escriptora Lali Bosch.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li