Recurs contra la desestimació de l’acusació popular per l’agressió d’Empuriabrava

0
715

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) ha recorregut la decisió judicial que ha desestimat que es presenti com acusació popular en l’agressió a Empuriabrava. Ha presentat un recurs al Jutjat d’Instrucció número 1 de Figueres, qui va denegar a la Fecasarm la possibilitat d’exercir com acusació popular en un procediment judicial relacionat amb el cas del noi que va quedar en coma després d’una agressió a Empuriabrava (Alt Empordà) el passat mes de desembre.

D’altra banda, la Fecasarm també ha presentat un recurs contra la decisió judicial denegada per presentar-se com acusació popular en un procés judicial relacionat amb el cas de la noia que va morir en un pavelló poliesportiu la nit de cap d’any a les Borges Blanques.

Les decisions judicials ja han estat recorregudes per la Fecasarm (Fecasarm), que ha presentat el corresponent recurs de reforma contra les dues resolucions, una contra la provisió dictada pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Figueres i l’altra contra la provisió dictada pel Jutjat d’Instrucció numero 4 de Lleida.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals explica en un comunicat emès aquest diumenge que el recurs contra la decisió del Jutjat de Figueres s’ha interposat contra la doble decisió de rebutjar la personació de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries com de la Fecasarm. El jutjat va estimar que l’Ajuntament no es podia personar com acusació popular atès que els seus interessos ja quedaven representats pel Ministeri Fiscal.

Malgrat això, segons Fecasarm, aquest criteri és erroni ja que contravé la jurisprudència del Tribunal Constitucional que estableix que qualsevol ciutadà (en un terme ampli i per tant fins i tot aquelles persones jurídico-públiques) pot personar-se com acusació popular en un procediment, fins i tot sense necessitat d’acreditar un interès legítim. Segons apunta la Fecasarm, ‘queda clar en aquest aspecte que l’Ajuntament es pot presentar com acusació popular, més quan concorre en aquest cas un clar interès legítim, ja que es troba defensant la imatge de tot un municipi turístic que s’ha vist afectat per l’acció d’uns o diversos irresponsables contra els que ha decidit actuar al marge del què faci el ministeri públic’.

La Fecasarm ha interposat també, en aquest cas davant el Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida un recurs de reforma contra la resolució per la qual el jutjat acordava no acceptar la Fecasarm com acusació popular en el cas de la mort d’una adolescent al pavelló poliesportiu de les Borges Blanques la nit de cap d’any.

Segons assenyala la Fecasarm, en el recurs s’al·lega fonamentalment que la resolució dictada és nul·la de ple dret atès que en el moment que la Fecasarm va sol·licitar ser part en el procés -dia 8 de gener d’aquest any- les actuacions encara no es podien considerar arxivades atès que la interlocutòria d’arxiu havia sigut dictada el dia 5 de gener del 2009 (amb el que hagués adquirit fermesa el dia 10 de gener si no s’hagués personat ningú en el procés).

Tampoc es podia considerar improcedent, indica la Fecasarm, la personació per considerar-se els fets constitutius d’una falta d’imprudència lleu amb resultat de mort. ‘Ens trobem en l’ambit d’unes diligencies prèvies i no en el d’un judici de faltes i en cap cas s’havia determinat que no concorregués imprudència greu en el moment que va sol·licitar comparèixer la Fecasarm’, afirma la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li