Recullen més de 18 tones de roba usada a Castelló

0
1230

Durant el 2019 el municipi ha augmentat un 8% la xifra de tèxtil recaptat


La quantitat de roba recollida al municipi de Castelló d’Empúries ha augmentat un del 8% respecte de l’any anterior, segons ha informat l’Ajuntament basant-se en les dades aportades per la Fundació Humana.

Aquesta organització ha recollit 18.248 kg de tèxtil usat durant el 2019, o el que seria el mateix, 41.000 peces de roba de segona mà. Aquestes peces s’han entregat en els diversos punts de contenidors verds que la Fundació Humana té distribuïts arreu del municipi. La recollida de camises, samarretes, pantalons, calçat, complements i tèxtil de la llar és gratuïta i no comporta un cost extraordinari per a cap dels municipis adherits.

Aquesta campanya permet que la roba es reutilitzi o es recicli, i això fa disminuir la generació de residus atmosfèrics com el CO2. Amb la quantitat recollida a Castelló d’Empúries s’estima que s’han deixat d’emetre 57 tones de CO2 a l’atmosfera.

A més, es genera un altre benefici social, ja que el tractament de la roba crea llocs de treball inclusius, estables i de qualitat. La Fundació Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits.

El 13% del material recollit es prepara per reutilitzar-lo i es porta a les botigues de l’entitat arreu de Catalunya. Un 39% s’exporta a l’Àfrica, on es ven a preu baix i on serveix per impulsar nous projectes de cooperació i desenvolupament. La xifra de material que no es pot reutilitzar i que s’envia a empreses per elaborar nous productes és del 37%. El 2% són cartrons i plàstics que, juntament amb el 9% de material que no es pot ni reciclar ni reutilitzar, s’envia als gestors autoritzats corresponents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li