Recullen 150 quilos de deixalles en dos punts del Cap de Creus

0
928

Les accions estaven organitzades pel Centre de Recuperació de Tortugues de l’Albera (CRT Albera) i l’associació CreatiBio, amb el suport de l’associació La Sorellona


El Parc Natural del Cap de Creus ha acollit recentment dues accions de voluntariat per a la neteja de la zona de la vall i la cala Montjoi, al terme municipal de Roses, que han permès extreure un total de 150 kg de brossa del medi. Les accions estaven organitzades pel Centre de Recuperació de Tortugues de l’Albera (CRT Albera) i l’associació CreatiBio, amb el suport de l’associació La Sorellona. Concretament les dues recollides –que es van fer en grups reduïts per respectar les mesures anti-Covid– estan incloses en el projecte Libera de SEO/Birdlife i Ecoembes i formen part del projecte Padrins de Tortugues, del CRT l’Albera i l’Associació CreatiBio. L’objectiu: conscienciar de la importància del reciclatge i de la conservació de la natura, amb especial èmfasi a les espècies autòctones.

A la platja, els residus que més es van trobar van ser burilles i plàstics de mida petita, mentre que a la riera es van trobar sobretot peces de plàstic de mida mitjana, tovallons de paper i envasos d’aliments de diversos tipus, així com diversos residus de materials usats per embalar. De la vall de Montjoi en destaquen els trossos de plàstics i restes de ferralla oxidada. L’estat dels residus indicava que feia força temps que eren allà, des que algú els va abocar intencionadament.

Entre setembre i octubre es preveu organitzar l’última recollida dins del projecte, al Paratge d’Interès Natural de l’Albera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li