Recta final de la reforma de la plaça de l’Estació, un racó històric i amb encant

0
1138

L’espai ha millorat el paviment de les zones de vianants i disposa de nou mobiliari urbà i lluminàries eficients


La reforma de la plaça de l’Estació encara els últims retocs i en els pròxims dies ja estarà a punt per una nova etapa. La millora de l’espai era una de les reivindicacions dels veïns i va ser un dels projectes guanyadors en els pressupostos participatius del 2017. Després del confinament s’ha abordat el gruix dels treballs, que han suposat un cost de 79.500 euros. Això no inclou, però, l’actuació a la jardinera central de la palmera centenària ni tampoc la instal·lació d’armaris elèctrics.

La rentada de cara a què s’ha sotmès l’espai ha consistit en una reurbanització de l’espai i especialment en la instal·lació d’un paviment tècnic a la zona de vianants [vegeu el plànol]. Això evitarà que s’hi formin basses quan plou. La plaça també disposa ara de nou mobiliari urbà (papereres i una font d’aigua potable) i s’han substituït les lluminàries per unes de més eficients amb sistema led.

La font de pedra en un extrem de la plaça s’ha netejat, pintat i posat a punt per al seu funcionament. També s’està actuant per protegir la històrica palmera del centre de l’espai amb una jardinera que tindrà elements florals. L’entorn de l’espai queda perimetrat pels plataners. Alguns d’aquests exemplars s’han hagut de tractar perquè estaven malalts.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, mostrava divendres passat amb satisfacció el resultat de les actuacions a la plaça. Destacava «el manteniment fet en profunditat» i afegia: «Les losetes i coses fetes malbé també s’han substituït i ara aquesta plaça tirarà 10 o 15 anys més. Està molt bé fer coses noves però aquí no cal fer res nou, només mantenir». El regidor de Seguretat reivindica la plaça com un espai agradable de la ciutat tot dient: «Aquí s’hi està molt bé i la gent ha de venir a gaudir d’aquesta zona». Sobre les queixes dels veïns amb la seguretat, Casellas declarava: «No hi ha inseguretat, hi ha incivisme i ja fem que vingui la policia, però el que hi ha són persones incíviques. Potser si al final la gent ve a gaudir de la plaça desapareixerà l’incivisme».

HISTÒRIA. La plaça de l’Estació va lligada a l’arribada del ferrocarril a la ciutat. El 1879 l’Ajuntament va comprar els terrenys però plaça no es va inaugurar fins el 1908. A més de l’estació del tren convencional, a prop hi ha també l’estació d’autobusos. A tot això s’hi ha d’afegir el refugi antiaeri de la Guerra Civil, localitzat el 2018 i actualment tapat amb una llosa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li