Reconeixement de la Unesco al projecte mediambiental del ‘Fòrum Marítim Català’

0
866

La Unesco (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) ha reconegut de forma pública el projecte mediambiental que el Fòrum Marítim Català porta a terme a la segona edició de la Barcelona World Race. L’embarcació que patronegen el figuerenc Gerard Marín i el francès Ludovic Aglaor porta incorporada una sonda que recull dades sobre la salinitat i la temperatura de l’aigua.
La Comissió Oceanogràfica Intergovernamental (IOC) de la Unesco destaca a la seva pàgina web la importància d’aquest projecte, ja que “proporciona dades per a la calibració de satèl·lits i obre una finestra per a la col·laboració entre les ciències del mar i l’esport, el que representa una oportunitat per a una agència internacional de les Nacions Unides com la IOC”.
Maria Hodd, representant de la comissió, assenyala que “les regates oceàniques com la BWR són una gran oportunitat de conèixer els oceans del sud, una regió poc estudiada, i en canvi fonamental per entendre el canvi climàtic”. Els patrons del Fòrum Marítim Català, per la seva banda, expressen el seu compromís amb el projecte i comenten que “per a nosaltres és tot un honor i a la vegada una responsabilitat que l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques ens hagi confiat aquesta sonda de presa de dades. Des del FMC volem ser ambaixadors d’un sector innovador i sensible amb el nostre medi ambient, ja que la seva preservació és el futur de tots. Poder donar un valor afegit al nostre projecte a la Barcelona World Race suposa una petita victòria”.

Segon abandonament. El Foncia es va convertir dimecres en el segon vaixell que es veu obligat a retirar-se de la Barcelona World Race. L’embarcació francesa va trencar el pal quan ocupava la segona posició a 42,9 milles del líder, el Virbac-Paprec 3, i Michel Desjoyaux i François Gabart van posar rumb a Ciutat del Cap, on arribaran entre diumenge i dilluns.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li