Reconeixement a Josep Peñuelas

0
1712

L’Associació d’Amics de l’Institut Ramon Muntaner lliuraran el IV Premi a l’Excel·lència a l’ecòleg


 

L’associació d’Amics de l’Institut Muntaner celebrarà el 27 de novembre, en col·laboració amb el centre, el lliurament del IV Premi a l’Excel·lència a l’exalumne Josep Peñuelas Reixach (1958), investigador de renom internacional en el camp de l’ecologia i el medi ambient. L’esdeveniment tindrà lloc a l’institut (19 h) i comptarà amb la intervenció del catedràtic de Botànica de la UB, Joan Vallés, i de Peñuelas, que parlarà sobre «Les lleis de la vida i el canvi global».

UNA LLARGA TRAJECTÒRIA. Forma part de la llista Highly Cited Researchers de Thomson Reuters, que aplega els científics més influents. Expert en ciències vegetals i animals, ciències agrícoles, geociències, és autor de 6 llibres sobre ecologia i d’uns 1.000 d’articles de revistes científiques. També ha escrit 120 capítols de llibres i monografies i uns 270 articles de divulgació científica en mitjans de comunicació. I, com a docent, ha dirigit 41 tesis doctorals i ha estat professor en 46 màsters. Actualment, és professor d’investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Ha rebut diverses beques i distincions com la de Comte de Barcelona, com internacionals atorgades per la NASA o el Ministeri de Ciència del Japó, entre d’altres.

‘TOT ES POT ACONSEGUIR’. Segons explica el president de l’entitat Javier Martín, enguany es vol remarcar la trajectòria de Peñuelas, que demostra que «amb esforç tot es pot aconseguir». Altres membres de l’associació, com Pilar Tavera i Maria José Valeri, posen de manifest que Peñuelas va estudiar a una escola i un institut públics. I, en aquest sentit, esperen que el reconeixement «estimuli els alumnes que tenim aquí».

GALERIA DE DOCENTS IL·LUSTRES. Amb motiu de la celebració, s’inaugurarà la darrera fase de la Galeria dels docents il·lustres, amb quadres de Gabriel Alomar, Maria Àngels Anglada, Alexandre Deulofeu, Joaquín Grasa, Ramon Reig i Joan Subias. Es tracta d’una iniciativa que va néixer fa dos cursos i que, com explica el director del centre Josep Colls, «reconeix a persones de diferents èpoques, àmbits i disciplines, que han destacat més enllà de la docència».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li