Recompenses per al reciclatge de llaunes i ampolles de plĂ stic

0
875

Això és possible per l’aposta de l’Ajuntament per Reciclos, el primer sistema de devolució i recompensa (SDR) de reciclatge a l’Estat


Els habitants de Figueres compromesos amb el reciclatge tindran recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible per l’aposta de l’Ajuntament per Reciclos, el primer sistema de devolució i recompensa (SDR) de reciclatge a l’Estat. L’ha desenvolupat Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a tot el país.

Figueres es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper. Els figuerencs podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 220 contenidors grocs dels carrers de la ciutat –als quals se’ls ha incorporat tecnologia– i obtenir recompenses al fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l’entorn dels ciutadans de Figueres, com la instal·lació de places d’aparcament per a bicicletes.

Per fer ús de Reciclos, cal descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que es vol reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. Així, s’obtindran punts, que es podran canviar per les diferents recompenses que hi hagi disponibles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li