Recollida per evitar la pesca de xarxes fantasmes

0
1450

Otras Maneras i Ifsua preparen per quarta vegada una recollida de material utilitzat pels pescadors a la zona del Port de la Selva


El 25 de juliol al Port de la Selva es realitzarà una recollida de xarxes perdudes, per evitar la pesca fantasma. Aquest és el quart any que es realitza aquesta activitat de voluntariat en la qual pescadors, apneistes, bussejadors i voluntaris es troben i sumen coneixement i esforços per protegir el mar dels residus.

D’aquesta manera s’evita que aquestes deixalles es transformin es pesca fantasma, un fenomen que es dona quan, un cop al fons i quan el pescador ja no pot recuperar-les, continuen pescant, Ă©s a dir, que poden seguir morint especies animals que hi quedin atrapades dins, quan es podria evitar.

Aquesta iniciativa estĂ  impulsada per Otras Maneras i Ifsua, que per quart any consecutiu continuaran liderant la recollida de nanses, xarxes perdudes, ploms filats i plĂ stics des del fons del mar. En les tres jornades anteriors s’han recollit una mitjana de 25 nanses, 3 xarxes de 200 m, uns 10 kg de plom i nylon; i aquest any, a mĂ©s, s’hi afegeix el repte de recuperar 2 zodĂ­acs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li