Reclamen les boies a les cales de Roses

0
882

L’Ajuntament de Roses detalla que s’ha demanat celeritat per resoldre el tràmit de la nova concessió, per l’efecte dels vaixells fondejats a les cales amb un ric fons de posidònia, una de les algues marines de la zona


La col·locació de les boies a algunes platges i cales de Roses encara està a l’espera. Tot i que la temporada turística ja està en marxa, actualment hi ha algunes cales sense les boies de fondeig. Concretament són les cales i platgetes de dins el Parc Natural de Cap de Creus i la manca de les boies és per un recurs d’una de les empreses que es va presentar a l’adjudicació del servei. Tal com detalla el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, els tràmits ja es van desencallar a la darrera junta de Govern, que va tenir lloc la setmana passada. De fet, el Govern municipal va demanar a l’Administració de la Generalitat celeritat per resoldre el tràmit.

LA CONCESSIĂ“. Fonts del consistori indiquen que en acabar-se la concessiĂł es va fer el concurs per adjudicar el servei, i compta amb un pressupost de licitaciĂł de 158.510,00 euros.

VAIXELLS FONDEJATS. La denúncia, a les xarxes socials, la va fer l’entitat Submon, que tal com ells mateixos es defineixen són una entitat que té com a objectiu promoure canvi en la relació de la societat amb el mar. Des de Submon s’alertava a través de diferents fotografies de centenars de vaixells fondejats en diferents punts de les cales. Una de les preocupacions d’aquesta situació és que hi ha molts vaixells que fondegen sobre la posidònia, que es tracta d’una alga marina molt important pel medi ambient i que només es troba al Mediterrani. Aquesta planta té la funció d’oxigenar l’aigua: això fa que les aigües estiguin netes, transparents i es mantingui la bona qualitat. A banda, també és un punt d’aliment i refugi de moltes espècies marines. El fet de clavar l’àncora dels vaixells sobre aquesta planta marina fa que es destrossi el fons marí i es posi en perill l’existència d’aquest tipus de flora.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li