Raül Agné crea FutTop, una empresa de serveis futbolístics adreçada a tothom

0
792

Raül Agné, exentrenador del Peralada entre altres molts equips, ha impulsat la creació de FutTop, una empresa de serveis futbolístics que s’adreça a tota la gent vinculada al món del futbol i que té com a objectiu divulgar un mètode que ha anat desenvolupant al llarg dels anys. L’acompanyen en aquesta experiència Antonio Rodríguez Rodri, amb qui va coincidir a Peralada i que posteriorment va ser el seu segon entrenador al Cadis (segona divisió A), i Toni Masferrer, preparador físic amb qui ha treballat tant al Recreativo de Huelva com al Cadis.
“FutToc neix d’una sèrie d’inquietuds de molts anys. L’experiència ens ha fet adquirir uns coneixements molt més amplis del que pugui ser una acadèmia de futbol”, explica Agné, que destaca que el mètode que porten a terme és “innovador, global i molt pràctic”. L’empresa ofereix els seus serveis a clubs, entrenadors, futbolistes (professionals, aficionats i jugadors de futbol base) i preparadors físics, i el seu punt de partida és l’Alt Empordà, on portarà a terme els dos primers cursets, un per a entrenadors i un altre per a jugadors de categoria alevina, que s’iniciaran la setmana vinent.
El mètode de FutTop es basa en la naturalesa i la lògica interna del futbol i deixa de banda la rigidesa de les formacions tàctiques. “El reglament no em diu com haig de fer jugar el meu equip, sinó que ho fa la naturalesa. Les mides d’un camp professional són 70 m x 100 m, més o menys. Si el rival no s’estructura bé, jo puc arribar ràpid a la seva porteria. Si el rival es tanca bé, la naturalesa del joc em diu que tinc més temps per tenir la pilota i buscar per on puc atacar”, comenta Agné, mentre que Rodri apunta que “no parlem de si juguem 442 o 433, sinó que parlem de situacions que provoca l’espai-temps”.
En aquest sentit, Rodri assenyala que els equips que han entrenat ell i Raül Agné es caracteritzen per tenir una “capacitat d’adaptació a tota la diversitat que té el joc. Sabem els recursos que tenim i apliquem les accions tècniques i tàctiques per aconseguir els objectius”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li