Rap per al consum responsable

0
1361

‘El Chojin’ reuneix més de 700 estudiants en l’acte central de la campanya ‘Per Carnaval no tot s’hi val’


 

Més de 700 alumnes dels instituts de Roses van assistir divendres a l’acte central de la campanya preventiva «Per Carnaval no tot s’hi val», que es va celebrar a la plaça Frederic Rahola del municipi. El plat fort de l’acte va ser l’actuació de l’intèrpret i compositor de rap madrileny Domingo Edjang Moreno, El Chojin, conegut pel seu estil de rap consciència i lletres amb al·lusions directes contra la violència, el racisme, les drogues i l’alcohol. Per aquest motiu, alguns dels seus temes han estat utilitzats en campanyes de conscienciació social, com la d’ús d’anticonceptius de l’Ajuntament de Barcelona o les d’Amnistia Internacional sobre immigració i en contra de la violència de gènere. Segons ha explicat l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses, el missatge i la trajectòria de l’artista, i el fet que sigui un autor de referència entre el públic jove (els seus vídeos acumulen milions de visualitzacions a YouTube i compta amb centenars de milers de seguidors a les xarxes socials), feien idònia la seva participació en la campanya.

Durant la seva actuació a Roses, El Chojin es va posar a la butxaca els joves amb el seu llenguatge directe i un missatge clar sobre el respecte com a base de tota relació, incloses les de caràcter sexual, i la no necessitat de recórrer a l’alcohol ni a les drogues per tenir èxit en la vida. Com ha explicat la regidora de Joventut de Roses, Anna Jorquera, la coincidència de missatge entre els temes del raper i el lema de la campanya, «No tot s’hi val», ha estat la que ha motivat la participació d’El Chojin en aquesta edició: «és adient amb tot allò que volem transmetre als joves i, sobretot, la millor manera perquè reflexionin fins a arribar a una tria conscient».

També el tècnic de Joventut Jordi Abadal ha valorat molt positivament la trajectòria de la campanya des que es va posar en marxa, ara fa 6 edicions: «hem arribat al punt en què els joves s’han fet seva la campanya, són els veritables protagonistes i els que aconsegueixen que es mantingui viva i tingui valor».

Per la seva banda, El Chojin ha valorat molt positivament la valentia de l’Ajuntament per dur a terme accions d’aquest tipus, que interpel·len directament els joves, i ha destacat la necessitat que les administracions prenguin part en la lluita contra problemàtiques actuals com els abusos sexuals o el consum de drogues.

A banda de l’actuació del raper, l’acte ha comptat amb la projecció de quatre audiovisuals, una xerrada de Xavi Vaquero, expert en salut juvenil, i un taller de còctels sense alcohol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li